Andrija Gavrilović
KK Crvena zvezda
Andrija Gavrilović

KK Crvena zvezda

Andrija Gavrilović, Foto: KK Crvena zvezda

Prvi "dupli program" donosi crveno-belima napornu nedelju u kojoj ih pored duela sa prošlosezonskim finalistom Evrolige, očekuje i utakmica sa Hikijem, ali i put u Zagreb na utakmicu ABA lige sa Cibonom.

Pročitajte još:

Nakon ubedljive pobede nad ekipom Mege, vremena za pripremu naredne utakmice nema puno, ali prema rečima trenera Andrije Gavrilovića crveno-beli će izaći na parket dvorane "Sinan Erdem dom" sa ciljem da odigraju dobru utakmicu.

"Pobeda nad ekipom Mege nam je dala prostora da dišemo, ali sa druge strane kalendar je nemilosrdan i čeka nas prva nedelje u kojoj imamo dupli program. Protivnik u utorak nam je prošlosezonski finalista Evrolige odlična ekipa Efesa. Već u ponedeljak rano ujutru putujemo za Istanbul, svesni smo da nemamo nikakav imperativ, ali ako želimo da poštujemo ovo što smo u nedelju uradili, trebalo bi da ne napravimo korak unazad", rekao je trener crveno-belih.

Zvezda na krilima Davidovca ubedljivo savladala Megu! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 27.10.2019. 18:47 - 27.10.2019. 18:54 Davidovac je postigao čak 17 poena. KK Crvena zvezda - Mega , Foto: aba-liga.com KK Crvena zvezda prekida seriju od 4 vezana poraza (Budućnost, Makabi, Krka, Barselona) jer je ubedljivo savladala ekipu Mege sa 88:70.

U tim se posle kraćeg odsustva uz dozvolu kluba zbog rođenja prvog deteta vratio Bili Beron, koji očekuje da Crvena zvezda napravi iskorak u utorak.

"Stigli smo do važne pobede u ABA ligi, koja nam znači, jer treba krenuti od pozitivnog. Vidite da se mnogi evroligaški timovi muče u svojim prvenstvima, ali ovo je tek početak duge, duge sezone i treba da učimo iz prethodnog perioda. Dobra stvar je da nas očekuje toliko utakmica, bićemo sve bolji i bolji kako sezona bude odmicala. Ovo je početak teške nedelje, prvo Efes, pa onda Himki. Turski tim ima dubinu,svoj kvalitet kao uostalom i svaka ekipa u Evroligi. Efes poseduje izvanredne bekove, izvanredne visoke igrače. Moraćemo kao tim i celina da odigramo dobru utakmicu. Sve kreće od odbrane, tu moramo da odigramo čvrsto i agresivno, da budemo strpljivi jer se utakmica igra 40 minuta a napad će doći uz to", rekao je Bili Beron.

Utakmica Efes – Crvena zvezda igra se u utorak od 18.30 časova u dvorani "Sinan Erdem dom". Crveno-beli se odmah nakon utakmice vraćaju za Beograd i počinju pripremu utakmice sa Himkijem u dvorani "Aleksandar Nikolić" koja je na programu u četvrtak od 19 sati.

Bonus video: Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana