Maik Cirbes na utakmici Superkupa ABA lige
ABA LIGA/KK Igokea/N.Vuruna
Maik Cirbes na utakmici Superkupa ABA lige

ABA LIGA/KK Igokea/N.Vuruna

Maik Cirbes na utakmici Superkupa ABA lige, Foto: ABA LIGA/KK Igokea/N.Vuruna

Kraj utakmice, Crvena zvezda - Cedevita 79:68. Hvala vam što ste pratili prenos uz naš portal.

Četvrta četvrtina:

Zvezda je pomalo opušteno ušla u poslednju deonicu i to Hrvati kažnjavaju sa nekoliko vezanih poena.

U 35. minutu prvi put od kraja prve četvrtine spustili su se ispod "-10" i to najviše zahvaljujući poenima Mageta i Stipanovića. Kada su Lima i Agilar u 38. minutu smanjili na 68:62 nikom od navijača Zvezde više nije bilo do pesme. Samo šest poena razlike.

Ragland je na minut i 17 pre kraja pogodio verovatno najvažniju trojku od početka duela i sada se na tribinama daleko lakše diše (71:63).

U poslednjih 60 sekundi more poena sa obe strane, prelomni momenat dogodio se 25 sekundi pre kraja kada je Marko Kešelj bio precizan za 75:66.

Treća četvrtina:

Majk Cirbes dao je novu energiju ekipi na početku ovog dela igre. Tu je i Baron koji upisuje poene za "+16". Cedevita i dalje bez rešenja.

Cedevitin najbolji period meča rezultiran je serijom 7-0 (Bel briljirao u nekoliko napada) i istu prekida Perperoglu. U 29. minutu Zvezda ima 52:40, lepa ali ne i nedostižna prednost.

Druga četvrtina:

Gde je stala u prvoj, tu je Zvezda produžila u drugoj četvrtini. Strašna igra u napadu, poput one Partizanove iz pređašnjeg duela drugog polufinala.

Čović, Perperoglu i Faje pogađaju iz svih uglova, već je jako velika razlika - 38:18!

Odžo i Lazić imali su nekoliko atraktivnih dodavanja i poena u finišu prvog poluvremena. Cedeviti će biti potrebno čudo da se plasira u finale - 45:27. 

Prva četvrtina:

Neverovatno, ali u prvoj petorci Cedevite nema nijednog Hrvata, sve stranci. Prve poene postiže Lima i to u 2. minutu utakmice. Jake odbrane.

Sredinom četvrtine Zvezda je po prvi put pobegla na 10 poena razlike - sjajan je Ragland, prate ga u asistencijama Fej i Lazić (15:5). 

Dva minuta pre kraja četvrtine na semaforu je 19:9 za Zvezdu. Ragland već sada osam poena.

Ulaskom Kobsa, Stipanovića i Kuka na parket, Cedevita konačno dobija neku igru i odmah smanjuje na 19:13.

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos meča Crvena zvezda - Cedevita na našem portalu.

Budućnost se u trileru, posle produžetka plasirala u finale i sada je jedina nepoznanica ostala protiv koje će ekipe igrati.

Crvena zvezda je favorit u duelu sa Cedevitom, mada hrvatski predstavnik najavljuje 40 minuta ofanzive na parketu.