Ognjen Dobrić iz Crvene zvezde na meču sa FMP-om
KK Crvena zvezda
Ognjen Dobrić iz Crvene zvezde na meču sa FMP-om, Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde u trećem kolu Košarkaške lige Srbije savladali su ekipu FMP–a u hali "Aleksandar Nikolić" rezultatom 82:65.

PROČITAJTE JOŠ:

RADONJIZAM! Legendarni Uli Henes ima samo reči hvale za bivšeg stratega Zvezde!

TRENER PARTIZANA PRED DINAMIK Trinkijeri: Posle sramote da zaslužimo poštovanje

NE ZNA O ČEMU PRIČAJU! Jokić: "Bio sam debeljuškast ali sam u dobroj formi!"

Znala je Zvezda od samog starta šta treba da radi kako bi kontrolisala ovaj duel i upravo to i čini. Zvezda diktira tempo, pogađa šuteve spolja i maksimalno otežava svaki šut FMP–u.

Gosti su dali sve od sebe da ne budu samo topovsko meso u ovoj borbi, ali su se njihovi snovi raspršili poput maslačka već sredinom druge četvrtine, kada je Zvezdin nalet bio prejak za njih.

Do kraja prvog poluvremena bilo je 23 razlike u korist crveno belih, a zanimljivo je da su "Panteri" postigli manje poena u prvom poluvremenu nego Zvezda u drugoj četvrtini.

U trećem desetominutnom periodu, FMP je prikazao sjajnu partiju, istopili su Zvezdinu prednost za čak 12 poena, u jednom momentu su imali i jednocifren zaostatak, ali niko se nije bunio zbog minusa od 10 poena pred sam početak poslednjeg kvartala.

Već početkom poslednje deonice došao je FMP i do minus 6, tada se činilo da je i čudo moguće, ali je Dušan Ristić pokazao koliko je dobar na skoku i iskoristio greške gostiju za 4 laka poena.

Nisu "Panteri" imali dovoljno snage da u potpunosti potuku Zvezdu, koja je pametnom igrom uspela da vrati prednost, što se kaže na svoju vodenicu, i do kraja susreta uspeli da podignu razliku na 15 poena i mirno završe susret.

Najefikasniji su bili Dušan Ristić i Boriša Simanić, sa 16 odnosno 15 postignutih poena. Dvocifren je bio još i Ognjen Dobrić. Što se tiče FMP–a, fantastičnu rolu prikazao je Pit Dilejni, pošto je ubacio 18 poena uz 4 skoka i 3 asistencije, dok je Marko Jeremić postigao 15, a 12 poena bilo je delo Aleksandra Bursaća.