Željko Obradović
EPA Erdem Sahin
Željko Obradović

EPA Erdem Sahin

Željko Obradović, Foto: EPA Erdem Sahin

Srpski trener oglasio se saopštenjem u kojem navodi da svi treneri pružaju podršku Evroligi u pronalaženju najboljih rešenja za takmičenje, a podršku su uputili svim ljudima koji su zaraženi korona virusom, među kojima su bili i treneri Barselone i CSKA Šarunas Jasikevičijus i Dimitris Itudis, kao i treneru Zenita Ćaviju Paskvalu, igračima i funkcionerima, koji se i dalje bore sa virusom.

- Zdravlje je iznad svega i tu nema pregovora u ovim teškim vremenima. Virus utiče na sve aspekte života. Košarka i svi učesnici Evrolige takođe su pogođeni i svi patimo na isti način. Ova pandemija nas ponekad čini bespomoćnim, ali puni smo nade - rekao je Obradović u svom saopštenju.

Bord trenera podržao je i odluklu o promeni pravila da se utakmcie koje su odložene zbog korona virusa, ne registruju službenim rezutatom, već da budu odigrane ako to prostor u rasporedu takmičenja dozvoli.

- Mi treneri nudimo svoje znanje i iskustvo, hrabrost i ljubav prema ovoj sjajnoj igri. Sigurni smo da je to ono što milioni navijača očekuju i zaslužuju od nas. Ne izlazimo za sto sa konkretnim predlozima, ali imamo predloge i imamo mišljenja, na primer o medicinskom protokolu. Kao i svi navijači i ljubitelji ove igre i mi želimo da se vratimo još jači. Najveća pobeda za sve nas sada neće biti osvajanje trofeja Evrolige, već kada sve arene ponovo budu popunjene do poslednjeg mesta - navodi se su saopštenju.

Pročitajte još: