Taj Loson
youtube/printscreen/CaineLovesCa
Taj Loson, Foto: youtube/printscreen/CaineLovesCa

Na leto 2017. niko mu nije ponudio ugovor kakav je želeo pa je otišao u Kinu, koja je uvek rado prihvaćala problematične i nepoželjne NBA igrače, ali sada se i Kinezima Loson popeo na vrh glave.

Kineska košarkaška liga doživotno ga je izbacila zbog neprimerenih fotografija objavljenih na Instagramu, javlja ugledni italijanski košarkaški novinar Emilijano Karčia sa Sportanda.

Loson je koristio uvredljivi sleng u opisu kineskih žena, a zatim objavio fotografiju na kojoj mu jedna od njih pleše u krilu.

"Njegove neprikladne reči nisu u skladu sa društvenim odgovornostima i vrednostima koje naš klub neguje i donele su niz različitih posledica po naš klub i celu ligu. Nećemo mu dati ugovor za novu sezonu", objavili su Fudžijan Sturdžeonsi, poslednji klub za koji je igrao u Kini.

Pre toga proveo je dve godine u Šandong Golden Starsima, a u međuvremenu je imao i kratku avanturu u Vašingtonu.

Loson je prvih šest godina karijere proveo u Denveru, a zatim je igrao za Hjuston, Indijanu i Sakramento pre selidbe u Kinu. U NBA ligi je odigrao ukupno 551 utakmicu uz proseke od 12,7 koševa i 6,0 asistencija, ali karijera je počela da mu se raspada kada su u javnost izašla tri hapšenja zbog vožnje u pijanom stanju. Rekao je da neće na rehabilitaciju ako mu je sud ne odredi, a jedanput je zakasnio na klupski let jer js veče pre toga zabavljao u Las Vegasu.

Sudeći po ovom incidentu koji ga je koštao karijere i u Kini, ni sa 32 godine se nije promenio.

PROČITAJTE JOŠ: