Krka - Partizan
KK Partizan
Partizan - Krka, Foto: KK Partizan

 

Kraj meča! Partizan je rutinski slavio u Novom Mestu, savladana je Krka rezultatom 76:61. Ova pobeda donosi još veće šanse crno-belima za prvo mesto na tabeli, potrebna im je još jedna pobeda, dok slovenačkoj ekipi predstoji i dalje neizvesna borba za opstanak u preostala dva kola.

10' Škedelj iz teške pozicije pogađa za dva i pored sjajne odbrane Partizana, ali ne menja to ništa. Crno-beli pobeđuju 76:61. 

8' Mekadu zakucava po treći put večeras, Đapa uzvraća dvojkom. Dva minuta pred kraj rezultat je 74:57.

6' Angola dobija tri bacanja, Partizan posle njegovog šutiranja vodi 71:53. 

4' Malo podiže nivo igre ekipa Krke, ali preveliku je prednost stvorio Partizan, tako da nema opasnosti od uzbudljive završnice.

2' Krka je smanjila razliku preko iskusnog Đape i Balažiča, a onda je novu trojku postigao Pejdž, treću na ovoj utakmici. U sledećem napadu crno-belih ponovo je postigao sa istog mesta, Partizan vodi 64:46.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Janković maši nekoliko uzastopnih šuteva, posle njega i košarkaši Krke ne uspevaju da pogode koš i sa 58:38 se završava treći period igre.

8' Bez ikakvih problema kontroliše meč Partizan, 58:35 je trenutni rezultat, Krka ne uspeva ni sa linije bacanja da iole poboljša rezultat.

6' Prvi koš iz igre Škedelja nakon sedam promašaja, uspeva da vrati na -20, međutim i dalje je to ogromna prednost koja ne "jenjava". Crno-beli sada vode 53:33.

4' Prvi poeni u nastavku. Dao ih je Mozli i to posle skoro tri minuta igre na asistenciju Tomasa. Partizan vodi 49:27.

2' Neorganizovani napadi na obe strane, nema poena u drugom poluvremenu. Kao da su igrači mislima još na pauzi.

TREĆA ČETVRTINA:

Počelo je drugo poluvreme.

Kraj poluvremena. Partizan vodi protiv Krke rezultatom 47:27 u gostima.

10' Završeno je prvo poluvreme velikom prednošću Partizana, na kraju 47:27. Ofanzivni skokovi su apsolutno obeležili prvih 20 minuta, kao i Birčević koji je bez promašaja.

8' Birčević ne prestaje da ubacuje, a onda je pogodio i Janković, dok se Krka probudila na kratko preko Fifolta. Upisao se i mladi Trifunović kod Partizana, pa je sada 45:24.

6' Serija Partizana od 4 trojke , dve Birčevića, dve Jaramaza 22:39. Sve sigurnije deluje igra srpskog kluba, igra koja vodi ka rutinskoj završnici.

4' Domaći prave seriju 7:0 i pored katastrofalnog defanzivnog skoka. Ipak, Jaramaz je pogodio sjajnu trojku i vraća solidnu prednost Partizanu, 30:22.

2' Druga deonica otvorena je poenima Tomasa u kontri, da bi Jošilo "pocepao mrežicu" za tri preko Veličkovića. Krka je smanjila razliku košem Đape, pa je sada u zaostatku od sedam poena 27:20.

DRUGA ČETVRTINA

10' Tražili su tajm-aut u Krki, ali ne uspevaju ni nakon toga da organizuju dobar napad. Fantastična akcija Zagorca i Mozlija, sumanuto zakucavanje Amerikanca na kraju! Pašalić vraća trojko i postavlja konačnih 25:15 za Partizan. Kraj prve četvrtine.

8' Evo trojke za Pejdža, Partizan vodi 16:10. Serija promašaja sa distance, pa onda serija ofanzivnih skokova. Muče se košarkaši Krke u napadu, posebno u organizaciji igre.

6' Jošilo sa poludistance donosi Krki jedan poen zaostatka, ali Nikola Janković opet sjajan. 13:10 za crno-bele.

4'  Prvu trojku na utakmici pogodio je Balažič, a onda je Đapa uvećao razliku. Krka je stigla do 8:4, ali na krilima Mozlija i Jankovića uzvraća gostujuća ekipa i ima 11:8.

2' Solidno je krenuo Partizan, Veličković pogodio teške poene, a zatim i Rašon Tomas pod faulom. Promašio je bacanje, crno-beli vode 4:3.

PRVA ČETVRTINA

18:00 Meč počinje!

Košarkaši Partizana se individualno pripremaju pred meč

Dvorana: Leon Štukelj

Sastavi:

Krka: Kouzi, Jančar Jarc, Škedelj, Pašalić, Stipaničev, Đapa, Fifolt, Balažič, Jošilo, Stergar, Ramljak.
Trener: Vladimir Anzulović

Partizan: Angola, Volden, Zagorac, Pejdž, Mekadu, Jaramaz, Veličković, Birčević, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli.
Trener: Andrea Trinkijeri

Košarkaši beogradskog Partizana od 18 časova gostuju ekipi Krke u Novom Mestu u meču 20. kola ABA lige. Nakon osvajanja Kupa Radivoja Koraća u Nišu, crno-beli se okreću obavezama u regionalnom takmičenju.

KK Partizan, Partizan, Andrea Trinkijeri

Alo/Vladimir Marković

KK Partizan, Partizan, Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/Vladimir Marković

Ovo je veoma važan meč za izabranike Andree Trinkijerija u borbi za prvo mesto dve runde pre kraja i to u hali tima koji se bori za opstanak. Pred polazak na put, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je izjavio:

"Vraćamo se u takmičarski ritam nakon pauze zbog FIBA prozora. Ta prva utakmica je uvek nezgodna, naročito jer igramo u gostima, u specifičnoj atmosferi, hali u kojoj je domaća ekipa ove sezone savladala i Budućnost i Crvenu zvezdu. Ekipa Krke do kraja sezone igra tri mini finala i sigurno će dati sve od sebe za još jednu veliku pobedu. Sa druge strane, naše je da se pripremimo i prikažemo dobru, čvrstu i pametnu igru. I nama su sve utakmice do kraja jednako važne kao i njima", istakao je Trinkijeri.

Krka je ove sezone je već na istom mestu savladala Crvenu zvezdu i podgoričku Budućnost, tako da pred crno-belima nije nimalo lagan zadatak.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо