Vlade Divac
AP
Vlade Divac

AP

Vlade Divac, Foto: AP

Budući član Kuće slavnih u Springfildu biće, Vlade Divac, pričao je o svojoj dugogodišnjoj karijeri i njenom početku!

PROČITAJTE JOŠ:

Najzanimljiviji deo razgovora je bio kada je Vlade spomenuo beogradske rivale. Divac je tom prilikom odao priznanje Partizanu, kao klubu u kome je napravio prve profesionalne korake i afirmisao se u evropskim okvirima, a osvrnuo se i na "večitog" rivala.

"Moram da pomenem i klub za koji sam igrao u domovini. Taj tim, beogradski Partizan, nastavlja da i dan danas proizvodi igrače za NBA. Bogdan je jedan od njih, a Peđa i Beli su igrali za onaj drugi klub. Taj klub nije dobar", nasmešio se Vlade i odmahnuo rukom.

Vlade je inače igrao i za KK Crvenu zvedu tokom "lokauta" u NBA, u sezoni 1998/99, kada je u Evroligi nastupio za Zvezdu u mečevima protiv Žalgirisa i Orteza.

Divac se kasnije pokajao zbog toga, a u svoju odbranu izjavio je da je najljućem rivalu "izbio" iz kase više stotina hiljada dolara za tako mali broj nastupa.

Zvezdini navijači su u vreme kada je Vlade Divac sa Predragom Danilovićem bio na čelu Partizana pevali pesmu: "Delije, Delije, ajmo svi u glas, Partizanov predsednik igr'o je za nas!"