Saša Obradović
Alo/Marko Metlaš
Saša Obradović

Alo/Marko Metlaš

Saša Obradović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde posle neplanirane pauze zbog odlaganja utakmice u Lionu sa Asvelom nastavljaju takmičenje u Evroligi utakmicom 5. kola sa jednim od favorita za osvajanje takmičenja, ekipom CSKA.

Meč se igra u četvrtak u hali "Aleksandar Nikolić" sa početkom u 20.45 časova bez prisustva publike zbog pandemije Covid-19.

Pred ovaj duel crveno-beli su imali dobru uvertiru ubedljivom pobedom nad ekipom Mornara u derbiju ABA lige, ali trener Crvene zvezde Saša Obradović kaže da sada ekipu očekuje ogroman izazov u timu koji je tokom leta izmenjen, dodatno pojačan i dodatno motivisan nakon poraza od Albe u Moskvi:

- Sigurno da će imati odgovor na tu utakmicu. S obzirom na kvalitet koji poseduju na svim pozicijama, opravdano su jedan od favorita za osvajanje Evrolige ove sezone. Glavna pretnja nam stiže od bekova – Džejmsa i Klajburna, dok Milutinov i Šengelija kao izuzetna pojačanja prave balans sa izuzetno snažnom unutrašnjom i spoljnom linijom. To su najvažnije karike koje treba da zaustavimo. Ni druge igrače ni slučajno ne treba potceniti. Odigrali smo solidnu utakmicu protiv Mornara, igramo sada ipak drugačiju Evroligašku utakmicu, 40 minuta fokusa nam je potrebno za iznenađenje.

Dolazak ekipe CSKA svakako bi pobudio ogromno interesovanje zvezdaške i košarkaške javnosti. Okolnosti su drugačije, publike koja je vrlo često bila prevaga u ovakvim mečevima na stranu crveno-belih, ovoga puta neće biti.

Priprema i igranje utakmice uz škripu patika je nešto što je trenutna realnost:

- Da su protiv Žalgirisa bili navijači u hali, verovatno bi dobili tu utakmicu, energetski i na bilo koji način donose mnogo, iako nekada mogu da budu i “pretnja” u odnosu da se ne sagori na terenu na prelepe atmosfere koje se ovde prave i svakodnevnica su. Utakmica sa CSKA u nekoj situaciji sa navijačima bi možda išla drugačijim tokom, ali ovako mi imamo položaj nekog „underdoga“ ekipe koja vreba da skine favorita – i što da ne, ako nam se ukaže šansa treba je iskoristiti - rekao je u najavi utakmice trener Saša Obradović.

Dejan Davidovac, koji je bio jedan od najboljih na parketu protiv Mornara, očekuje težak meč sa moskovskim „armejcima“:

- Svi znamo o kakvoj se ekipi radi, jednom od najkvalitenijih timova u Evropi. Dolaze nam posle poraza od ALBE, i verujem da će biti dodatno motivisani da ne dozvole da upišu dva poraza zaredom. Zbog toga očekuje dsa energetski budu na još višem nivou nego u nekim normalnim okolnostima. Na svakoj poziciji su izuzetno jaki, Milutinov se vratio nakon korone i to će uz sve igrače koje znamo, biti još mnogo jača ekipa. Moramo da se okrenemo nama, da se koncentrišemo na našu igru. Protiv ovakvih protivnika moramo zaista da budemo u fokusu svih 40 minuta ako želimo da pobedimo.

Meč 5. kola Evrolige Crvena zvezda – CSKA igra se u četvrtak od 20.45 časova.

PROČITAJTE JOŠ: