Ilija Đoković
AlO/ Marko Metlaš
Ilija Đoković

AlO/ Marko Metlaš

Ilija Đoković, Foto: AlO/ Marko Metlaš

Košarkaš Borca Ilija Đoković (23, 190) igrao je za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket 2019 i pomogao je svojim igrama ali i prisustvom da se plasiramo na Svetski kup.

On je u intervjuu za Merdianbet otkrio da ga je Zvezda zvala da potpiše ugovor, ali da mu je omiljeni klub Partizan.

Đoković je bio u FMP-u godinu dana, a tada su neki igrači posle sezone prebačeni u Zvezdi (Dobrić, Gudurić, Davidovac) a on je otišao u Borac. Ipak, kaže da je imao ponudu ali da nije bilo realno da dođe među crveno-bele.

"Pričalo se, ali nije bilo realno, da sam ostao, ostao bih u FMP-u jedno 2, 3 godine jer se ušlo u ABA ligi. I jeste i nije mi krivo što nisam došao u Zvezdu. Krivo što je Zvezda veliki klub, kao i Partizan pa je čast svakome da igra u ta dva kluba" - rekao je Đoković za Merdianbet portal

Na pitanje koji mu je omiljeni klub ABA lige, odgovorio je:

"Partizan, sviđa mi se jer su podmladili ekipu ove godine, imaju hemiju i ako moram da izaberem onda neka bude Partizan. Navijam za Partizan. Nisam imao konkretnu ponudu od crno-belih nikada. Imao sam želju ali nije bilo kontakta." - bio je iskren Đoković i dodao:

"Prihvatio bih ponudu bilo Zvezde bilo Partizana. Ako me put nanese u Zvezdu igrao bih jer je to profesionalizam"- kaže Đoković.