Dragan Šakota
Alo/Marko Metlaš
Dragan Šakota, Foto: Alo/Marko Metlaš

Ekipa Baskonije neće naredna tri meseca moći da računa na plejmejkera Luku Vildosu koji je povredio rame.

Novi problem za Baskoniju i to ponovo na poziciji plejmejkera. Ovaj tim je još pre početka sezone ostao bez Džejsona Grejndžera koji je pokidao Ahilovu tetivu, a sada ostaje i bez Luke Vildose. Argentinac ne igra već nekoliko utakmica, a za vikend je ustanovljeno da on ne može da bude na raspolaganju treneru Dušku Ivanoviću oko tri meseca.

Baskonija već ne računa na još jednog Argentinca, Patrisija Garina koji je pokidao ligamente kolena. Inače baskijski klub je nedavno konačno doveo pojačanja, pa je tako stigao Semadž Kriston koji bi trebalo da popuni rupu na poziciji pleja, a stiže i Slovenac Zoran Dragić.

Ovoj ekipi fali i Pijerija Henri koji je nedavno morao na operaciju kosti lica zbog povrede iz meča sa Himkijem, a još se ne zna da li će on igrati protiv Crvene zvezde u meču koji je na programu 27. februara u Vitoriji. Inače Baskonija može da figurira i kao rival Zvezdi u borbi za plej-of s obzirom na to da 12 kola pre kraja ima samo pobedu manje od crveno-belih. Tim je i prethodnih godina bio u sličnoj situaciji kada je uspevao da stigne do četvrtfinala.