Aleksej Pokuševski
Tanjug/AP
Aleksej Pokuševski

Tanjug/AP

Aleksej Pokuševski, Foto: Tanjug/AP

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski, ušao je u istoriju NBA lige na utakmici protiv Toronta, prvoj koju je odigrao nakon pauze zbog povrede. Njegova Oklahoma je poražena rezultatom 106:112, a Pokuševski je na terenu proveo 28 minuta, iako je prethodno propustio tri vezane utakmice zbog bolova u desnoj ruci.

Nije šut služio Srbina kao na nekim od prethodnih utakmica, pogodio je samo četiri od 14 šuteva, ali nijedan od osam pokušaja za tri poena nije bio precizan. Meč je završio sa osam poena, ali i sedam skokova, pet asistencija i čak šest blokada. Osim što je oborio lični rekord i rekord Oklahome u broju blokada jednog ruki igrača na utakmici, Pokuševski je ušao u istoriju NBA lige.

Pre Srbina, samo je jedan igrač u istoriji lige uspeo da u svovoj prvoj NBA sezoni na jednom meču zabeleži po pet ili više poena, asistencija, skokova i blokada, a u pitanju je Lebron Džejms. Uz to, Pokuševski je postao najmlađi igrač Oklahome sa više od pet blokada, čime je oborio rekord koji je dosad držao bivši reprezentativac Španije Serž Ibaka.