"ŽELEO SAM DA SE SKLONIM OD HLADNOĆE I DA IMAM DA JEDEM" Pokojni Odžo je mladost proveo gladan, potresne detalje njegove životne priče je teško čitati

Neka mu je večna slava.

Majkl Odžo
Majkl Odžo, Foto: Alo/Vladimir Marković

Majkl Odžo je u petak preminuo tokom individualnog treninga na stadionu Partizana, a veliki broj biviših saigrača kao i protivnika odao mu je počast na društvenim mrežama.

Odžo je ostao u sećanju mnogim ljubiteljima dobre igre pod obručima, a oni koji ga najbolje poznaju, znaju i koliko se namučio tokom života pogotovo kada je iz rodnog Lagosa otišao u SAD.

Studirao je na Florida Stejtu, a u jednom intervjuu svojevremeno ispričao je čak i zašto je odabrao baš ovaj univerzitet.

"Prvo sam želeo da se sklonim od hladnoće, a drugi razlog je bila hrana. Želeo sam da se nađem negde gde ću jesti i gde će mi ostati za kasnije jer sam znao da ću za dva sata ponovo da ogladnim",  ispričao je Odžo.

Česta glad naterala ga je da završi školu po ubrzanom programu.

"Rekli su mi da ako hoću na koledž moram da završim ubrzani šestomesečni kurs u pripremnoj školi. Bila je to moja karta za koledž. Da nisam to uradio morao bih još godinu da čekam na upis jer sam stigao u januaru u SAD. Zato sam morao da uzimam onlajn časove. Ponekad sam budan provodio celu noć kako bih završio domaći, a pre Florida Stejta mi nije bilo lako."

"Sada imam sve na koledžu, a pre toga smo večerali u pola šest i već oko pola osam ja sam bio gladan, a nisam imao para. I šta sam drugo mogao da uradim? Odlučio sam da diplomiram i pobegnem na koledž kako bih imao šta da jedem", otkrio je Odžo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi