Osveta posle 18 godina, Kavai uradio ono što legendarni Vins Karter nije mogao! (FOTO + VIDEO)

alo.rs/M.D. | sport 2019-05-13 09:10:10 2019-05-13 09:10:10

Preslikana slika, isti protivnik i isti šut za pobedu!

u/MATH137IsJustHSCalc

Kavaj Lenard je u sedmom meču serije sa Filadelfijom ubacio 41 poen, bio je najbolji pojedinac u postavi Toronta, a ubacio je i ključan koš na isteku poslednje četvrtine za pobedu 92:90.

On je uspeo da uradi ono što Vins Karter, da postigne koš za pobedu u poslednjoj sekundi protiv Filadelfije u "majstorici".

Iako, je Kavai imao duplo više vremena, 4 sekunde naspram Karterovih dve, Simons i Embid su pratili Lenarda dok je Vins na sebi imao samo jednog čuvara.

Pogodak Kavaija dobija dodatno na težini pošto je postignut u sedmoj utakmici, dok je Karterov šut upućen na kraju treće utakmice!

"Osećao sam se sjajno. Na tome smo radili svakog dana. Promašio sam slobodno bacanje i hteo sam da probam taj poslednji šut. Mnogo je teško bilo, bacio sam je što sam više mogao u vazduh, odskočila je mekano i ušla je. Promašio sam to bacanje i baš sam hteo ovaj šut. Imali smo sličnu akciju protiv Orlanda i setio sam se tog trenutka. Hteo sam da vidim da li imam vremena za fintu ili dribling, a zbog tog iskustva sa Orlandom sam znao da sam imao tu mogućnost. Našao sam prostor, Embid me je čuvao, mnogo je viši od mene i zato sam znao da sam morao da je ispalim visoko. Nekoliko poseda pre toga je bio kratak veoma sličan šut i znao sam da moram da šutnem loptu sa visokim lukom.", rekao je Kavaj Lenard posle pobede nad Siksersima.  

Toronto Reptorsi će igrati finale istočne konferencije sa Milvoki Baksima!

 

Expand player
Pogledajte više