Nikola Jokić
AP Photo/John Leyba
Nikola Jokić

AP Photo/John Leyba

Nikola Jokić, Foto: AP Photo/John Leyba

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Portland Blejzersa sa 100:96 u sedmoj utakmici plej-of serije! Portland će se sastati sa Golden Stejt Voriorsima u finalu zapadne konferencije!

PROČITAJTE JOŠ:

DOBIO ŽESTOKE BATINE! NBA zvezda krvavo pretučen u kafiću, slomili su mu i šaku! (VIDEO)

"IZGLEDAŠ NEVEROVATNO, KO TI JE STILISTA?" Uzeo je mikrofon i onda je nastao šou, Đokovićeva meta je bila njegov dobar drugar! (VIDEO)

NIŠTA BEZ PORODICE! Đoković: "Hvala mom bratu, uspeli smo da osvojimo prvu zajedničku titulu!"

I četvrtina

Odlično je krenuo Denver utakmica, a ko drugi do Nikole Jokića je pogurao svoj tim u prvim minutima. Sjajan start meča srpskog reprezentativca, druga trojka Jokića u nizu i 8 poena za četiri minuta igre, za 14:7.

Nikolu sjajno prati Haris sa sedam poena u ovom delu meča, sa druge strane Portland kao da nema Lilard u igri.

Sjajna minijatura Milsapa, šest poena u nizu što omogućava Denveru da održava razliku, ali na svaki njegov koš Blejzersi imaju odgvoor iako još čekaju Lilarda da proradi – 22:15

Raspoložen je i Marej, izborio je i pogodio sva tri slobodna bacanja, potom posle dobre odbrane svog tima pogađa i iz igre, a onda koristi nova dva penala – 29:15. Prva četvrtina je završena 29:15, Jokić je na kraju prvi put promašio.

II četvrtina

Denver je nastavio sa odličnom igrom i u drugoj četvrtini, dok Portland nastavlja da promašuje trojke (0/10). Tek na sredini druge četvrtine Lilard dolazi do svojih prvih poena na 39-28. Mekkalum održava u životu Portland sa svojih 15 poena. Jokić je fenomenalan i odbija napade "Blejzersa".

Na poluvremenu 48:39, najbolji u Denveru i dalje je Jokić koji je postigao 13 poena uz pet skokova. Marej je postigao devet, a Milsap osam.

Lilard

AP Photo/John Leyba

Lilard, Foto: AP Photo/John Leyba

III četvrtina 

Sjajna epizoda Mekkaluma sa tri uzastopna koša, usput i jedno zakucavanje sa dve ruke pored Jokića i Portland je sve bliži Denveru – 56:49 Promašaji igrači "Nagetsa" su omogućili Portlandu da se totalno vrati u meč i da smanji rezultat na 58-55. Povredio se veoma bitan igrač Portlanda, Rodni Hud, nakon lošeg doskoka. 

Nagetsi nikako da pronađu ritam sa početka meča, muče se i u odbrani i u napadu, dok Mekalum ne staje – 63:61. 

Harkles zakucava iz ofanzivnog skoka, pored Jokića, a potom i nakon što je pokupio loptu posle promašenog penala – 68:65. Loše napadačke opcije za Denver i po prvi put vodi Portland sa pola kša prednosti. Hartles je na 3.8 sekundi do kraja napravio faul nad Morisom koji je šutirao za tri, on inače nije pogodio trojku u ovoj seriji (0/12). Kraj treće četvrtine 72:71.

IV četvrtina

Meloun je u prvih dva minuta odmarao Jokića i tada je Portland dospeo do 76-74. Najveća prednost Portlanda nakon trojke Lilarda 81-76. Sjajni Jokić je izborio 2+1 i sa skokom u napadu stigao je do dabl-dabla. Veliki problem za Denver je peti faul Pola Milsapa na 7:24 minuta do kraja utakmice. Loša minijatura Jokića koji je u dva napada imao lošu selekciju šuta. Loša igra Denvera, niko ne može da pogodi koš iz igre za Denver. Jokić je imao odličnu bravuru u odbrani i poslao je još bolju loptu napred ka Mareju ali iza njega je bio Mekalum koji ga je izblokirao, pitanje je da li je na vreme stigao.

Na 4:26 do kraja utakmice je +6 za Blejzerse. Najiskusniji, Milsap preuzima na sebe odgovornost pa je dospeo na slobodna bacanja , a pogodio je oba. Loša lopta Jokića koju krade Lilard i iz ugla pogađa trojku za +7. 

Mekalum je postigao svoj 33 poen i praktično je nezaustavljiv! Lopta Jokića preko celog teren za - 3. Jokić predvodi Nagetse sa još jednim košem za samo pola koša prednosti! Sjajni Mekkalum je preuzeo odgovornost i pogađa pod pritiskom 11,4 sekunde pre kraja – 95:98.

Jokić je promašio prvo slobodno bacanje dok je drugo pogodio 98-96. Pol Milsap je napravio svoj šesti faul, a Evan Tarner je pogodio oba slobodna bacanja za 100:96. KRAJ UTAKMICE!

Najbolji akter meča je bio Si Džej Mekalum sa 37 poena i 9 skokova, njega su pratili Evan Turner sa 14 i Lilard sa 13 poena.

Jokić je bio odličan sa 29 poena i 13 skokova, a zabeležio je samo dve asistencije, Džamal Marej je postigao 17, a Geri Heris 15 poena.