Navijači pljuvali, skandirali, napadali, a Budućnost preokretom do nastavka serije

S.M. | sport 2019-04-17 18:13:26 2019-04-17 18:13:26

Košarkaši Crvene zvezde u Podgorici protiv Budućnosti izgubili su treći meč u finalnoj seriji ABA lige.

Crvena zvezda

 

Hvala što ste pratili tekstualni prenos utakmice Budućnost - Crvena zvezda na portalu Alo!

KRAJ! Crvena zvezda je poražena 80:72 od Budućnosti u trećem meču finalne serije ABA lige.

10' Nema više vremena, mirna završnica meča.

9' I Rivers je promašio, ništa neće crveno-bele u nastavku. Lazić pravi prekršaj na Klarku, pogodio je jedno bacanje. Faje zakucava u sledećem napadu. Minut i po do kraja, -7 za Zvezdu. 

8' Džekson pogađa iz ogromne udaljenosti, +10 je za Budućnost. Koti Klark je u sledećem napadu napravio nesportski faul nad Fajeom. Pogodio je oba šuta Zvezdin košarkaš. 

7' Velika greška Berona, 15. izgubljena lopta crveno-belih. 

6' Odžo pravi faul u napadu, loš trenutak za to. Sve u ovim trenucima ide na ruku košarkaša Budućnosti. Čović završava ovaj duel, peti faul Zvezdinog igrača. Barović je pogodio jedno bacanje, trenutno je 72:63. 

5' Davidovac je promašio za tri, ali Dobrić ide na liniju za bacanja. Pogodio je Ognjen Dobrić oba puta. Bel je pogodio sa devet  metara trojku, ovo je već +9 za Budućnost. Čović ide na liniju za slobodna bacanja. Precizan je bio jednom. 

4' Zvezda se dobro brani u ovim trenucima, Budućnost nema koncentraciju u završnici.

3' Sada niodakle faul u napadu Barovića. Poslednja četvrtina i dalje bez poena. Odžo najzad zakucava i postiže prve poene u ovoj deonici, Zvezda na -6. Kol ipak vraća na osam razlike.

2' Dobrić pravi prekršaj, to je njegov treći faul. Odžo je rampom zaustavio Kola. Odžo u nastavku nepecizan sa linije za jedan poen.

1' Bez poena u prvom minutu, vrlo nepovezana i konfizna igra Crvene zvezde.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' I Kol je precizan, preko Cirbesa je pogodio. Velikih 10 poena prednosti za Budućnost, Zvezda nema rešenje u trećoj četvrtini. Smanjila je Zvezda sa bacanja, a Budućnost u poslednjem napadu ništa nije uradila. 66:58 na kraju treće četvrtine. 

9' Kol postiže nove poene za Budućnost, sada je šest razlike u korist Podgoričana. Novi tajm-aut traži Milan Tomić. Edvin Džekson je nakon toga precizan sa penala, +8 za Budućnost. 

8' Danilo Nikolić postiže poene, uz prekršaj Berona. Nastavlja se serija budućnosti, 7:0. Nikolić precizan i sa bacanja. Budućnost vodi 60:56. 

7' Koti Klark na liniji za slobodna bacanja. Pogađa prvo, ne i drugo. Rivers je promašio u nastavku, deonica bez mnogo pogodaka.

6' Izuzetnom asistencijom Gordića potpuno sam je ostao Klark u reketu i zakucao. Prvo izjednačenje još od početka meča. Četvrti faul Čovića u ovim momentima. 

5' Klark opet precizan iz povoljne pozicije. Razlika se non-stop kreće između tri i pet poena razlike. Čović u nastavku precizan sa linije za bacanja, ali samo jedanput. Klark precizan oba puta sa penala. 54:56.

4' Filip Čović se vratio na parket. Gordić je odmah napravio faul na njemu. Faje u narednom napadu pogađa za tri, opet je +5. 

3' Prve poene za Podgoričane u drugom poluvremenu postiže Barović. Ušlo se u tihu fazu utakmice, i jedni i drugi kalkulišu. Klark je pogodio uz prekršaj Lazića, loše se snašao srpski reprezentativac. Klark pogađa i dodatno slobodno bacanje.

2' Beron pravi faul u napadu, ali Klark ne uzvraća uspešno. 

1' Cirbes postiže prve poene drugog poluvremena, Budućnost u seriji promašaja.

TREĆA ČETVRTINA

Prvo poluvreme je završeno u "Morači". Crvena zvezda vodi 45:50.

 

10' Odžo pravi prekršaj, Budućnost ima 2+1. Razlika je opet četiri poena. Odžo u sledećem napadu gubi loptu, ali pravi izuzetnu blokadu na Klarku. Barović je napravio faul nad Beronom, dva slobodna bacanja. Jedno je pogodio.

9' Pogotkom Klarka sa penala, Budućnost još smanjuje zaostatak. 42:47. U nastavku tri slobodna bacanja za Kejsija Riversa. Pogodio je dva. Zasad 19 poena Riversa na meču. 

8' Gordić i Džekson smanjili su na -6, Tomić traži novu pauzu. 

7' Mirniji period prvog poluvremena. Kol pogađa za dva, opet je razlika manja od 10 poena. Presing Crvene zvezde, slabo se snalaze Crnogorci. 

6' Beron iz ćoška pogađa neverovatnu trojku, trenutno je 34:46.

5' Riveeers nezaustavljiv! Njegov 15. poen večeras, još jedna trojka. Tehnička greška u nastavku za klupu Budućnosti, Beron ide na liniju za slobodna bacanja. Posle njegovih i Lazićevih poena, Zvezda ide na +9. 

4' Novi poeni za Norisa Kola, Budućnost samo na -3. Ali kakav pogodak Riversa u nastavku, 30:35. 

3' Danilo Nikolić pogađa za tri, prvi tajm-aut traži Milan Tomić. Trenutno je 28:33. 

2' Gordić prolazi Čovića, koji pravi prekršaj. Gordić pogađa 2+1. Rivers još jednom za tri. Gordić u nastavku precizan oba puta sa crte za slobodna bacanja. 

1' Kejsi Rivers pogađa za tri. Zvezda ide na +10. Nikolić je vratio dvojkom, ovo su njegovi prvi poeni, Budućnost pokušava da ostane u igri. Dobrić donosi rezultat 20:30. 

DRUGA ČETVRTINA

Incidenti u "Morači". Ispražnjen je jedan deo navijača, pokušali su da upadnu i obračunaju se sa igračima Zvezde. Predstavnici policije su reagovali.

Kraj prve četvrtine, Zvezda vodi 18:25.