CSKA Fenerbahče
EPA/Maxim Shipenkov
CSKA Fenerbahče

EPA/Maxim Shipenkov

CSKA Fenerbahče, Foto: EPA/Maxim Shipenkov

Moskovljani su i u trećoj utakmici bili bolji od Fenerbahčea - 85:68.

Ovo im je deveti uzastopni put kako će igrati na turniru najbolje četvorke u ovom takmičenju. Protivnik „Armejaca“ na završnom turniru u Kelnu biće bolji tim iz četvrtfinalne serije koju igraju Anadolu Efes i Real Madrid.

Ekipa, koju sa klupe predvodi selektor Srbije Igor Kokoškov, bolje je otvorila meč na svom parketu. Nakon prve deonice su vodili 24:17. Međutim, od tog momenta su košarkaši CSKA preuzeli potpunu kontrolu.

Ruski tim je na poluvremenu imao pet poena prednosti, 44:39, da bi u poslednjih deset minuta ušli sa 21 poenom prednosti, 71:50.

Fener je do kraja uspeo samo da ublaži poraz, pošto su poslednji kvartal rešili u svoju korist - 18:14.

Najefikasniji u redovima ekipe Dimitrisa Itudisa bio je Vil Klejburn sa 34 poena, Ife Lundberg je dodao 22.

U timu Fenerbahčea, najbolji je bio Nando de Kolo sa 22 poena, dok je naš Marko Gudurić postigao deset poena za 24,5 minuta na parketu.

Košarkaši Barselone preokrenuli su rezultat u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige protiv Zenita pobedom u punoj dvorani u Sankt Peterburgu – 78:70.

Sada vodi sa 2:1 u seriji i u petak uveče će u još jednom meču pred navijačima u Sankt Peterburgu pokušati da završi posao. 

Ključna razlika napravljena je u trećoj četvrtini kada je Kevin Pengos igrao veoma loše. Barselona je to znala da iskoristi i stekne dvocifrenu prednost (54:44).

Najefikasniji igrač susreta bio je Brendon Dejvis sa 22 poena. Kod Zenita se istakao Bili Beron sa 19 poena.