Majkl Džordan
AP/Marcio Jose Sanchez
Majkl Džordan

AP/Marcio Jose Sanchez

Majkl Džordan, Foto: AP/Marcio Jose Sanchez

Legendarnog Tonija Kukoča nije mnogo pogodila vest iz Springfilda da opet nije dobio dovoljno glasova Međunarodnog odbora za ulazak u košarkašku Kuću slavnih (Hall of Fame).

"Iskreno, meni mnogo više znači što sam igrao uz Majkla Džordana i osvajao NBA titule. Na ulazak u Kuću slavnih nemam nikakav uticaj. Treba pitati ljude koji o tome odlučuju, a ja bih stvarno voleo da znam koji su to ljudi. Navodno se ne zna ko su oni jer nisu javno predstavljeni. Hoću li ja ikada ući u Kuću slavnih ili neću, zaista ne znam. Da li bih voleo? Naravno da bih! Eto, prošla je još jedna godina, ali ništa se nije dogodilo“, kaže Kukoč za tportal.hr.

Na pitanje je li razočaran jer službeno je sedmi put bio nomiovan i opet nije prošao, Kukoč je odgovorio:

“Znate kako se kaže, kad se govori o svim najvećim igračima i kad me redovno stavljaju među najbolje evropske igrače uz Dražena ili Sabonisa, koji su odavno unutra, ne mogu reći da me nije briga. Ali s druge strane ne želim da trošim energiju na to. Uostalom, šta ću ja o sebi da govorim? No, ako moji bivši treneri, bivši saigrači i košarkaški stručnjaci govore kako spadam među najbolja tri-četiri evropska igrača svih vremena, o čemu onda pričamo? Možda svi oni ne znaju što pričaju? Ma nema više smisla o toj temi govoriti“.

Kukoč je trostruki NBA šampion, najbolji šesti igrač NBA, evropski i svetski šampion, dvostruki olimpijski vicešampionl...