Svetislav Pešić
EPA Anatoly Maltsev
Svetislav Pešić

EPA Anatoly Maltsev

Svetislav Pešić, Foto: EPA Anatoly Maltsev

Asocijacija evroligaških igrača se oglasila povodom komentara koje je izneo legendarni trener Svetislav Pešić. Šef stručnog štaba Barselone je prvog čoveka te organizacije Boštjana Nahbara prozvao "nenormalnim" zbog inicijative da pripreme za svaku sledeću sezonu moraju da počnu 24. avgusta.

Zvezda je opasan tim sa sjajnom odbranom!

AUTOR: B92/S.I. DATUM I VREME: 28.10.2019. 16:48 Efes dočekuje Zvezdu u petom kolu Evrolige u utorak od 18.30. Ergin Ataman, Foto: Alo/M.Metlaš Trener košarkaša Anadolu Efesa Ergin Ataman oprezan je pred duel sa Crvenom zvezdom. Efes dočekuje Zvezdu u petom kolu Evrolige u utorak od 18.30.

"On ne zna da smo mi u Evropi, da nismo u NBA. Mi praktično preuzimamo formu iz NBA koja nije dobra. Zamislite da počnemo da treniramo 24. avgusta, a Superkup je 21. avgusta. Sezona počinje poslednje nedelje septembra, a on kaže da bi četiri nedelje treniranja bilo dovoljno za sezonu koja traje deset meseci. Taj čovek je nenormalan", naveo je Pešić u Beogradu posle utakmice sa Crvenom zvezdom.

PROČITAJTE JOŠ:

Tri dana kasnije objavljeno je saopštenje ELPA.

"Razumemo da ćemo se susresti sa pojedincima koji neće razumeti ili koji se neće saglasiti sa našim inicijativama. Nastavićemo sa kolektivnim diskusijama u vezi sa poboljšanjem igračkih karijera i kompletnog košarkaškog proizvoda. Naši ciljevi nas motivišu da radimo kako na terenu tako i van njega", navedeno je u saopštenju.

Specijalizovani portal Jurohups je pojasnio šta je svrha ovog saopštenja.

"Saopštenje je proizvod razgovora između predstavnika igrača koji su odlučili da ne prozovu Svetislava Pešića imenom i prezimenom jer cilj nije da se ulazi u debatu sa njim već da se pokaže jedinstvo. Igrači hoće promene u Evroligi, oni znaju da će biti poteškoća na tom putu. Incident sa Pešićem može biti posmatran samo kao javno predstavljanje tih barijera", prenosi Jurohups.

BONUS VIDEO:

Izjava Svetislava Pešića posle utakmice Zvezda - Barselona!