"GOSPOĐA SA ŠEŠIROM I DVOJE DECE MI PSOVALA SVE ŽIVO" Salva uvreda vatrene "grobarke" - legendarni košarkaš Crvene zvezde intervenisao nasred meča

Trofejni srpski košarkaš i bivši reprezentativac Igor Rakočević nikada nije bio u milosti navijača Partizana.

Igor Rakočević
Igor Rakočević, Foto: EPA/SIMELA PANTZARTZI

Čovek koji se afirmisao i završio karijeru u Crvenoj zvezdi je u naponu snage bio među najubojitijim strelcima Evrope.

I pored povremenih odavanja poštovanja prema igračkom kvalitetu koji poseduje, Rakočević se mnogo češće suočavao sa uvredama i psovkama sa tribina:

"Čuje se sve najgore moguće. I po porodici, izgledu,... Pametan čovek treba da zna da ako doživiš uvredu od nekog ko te ne poznaje to nije uvreda jer on ustvari tebe ni ne zna, da li si ti dobar ili loš, pogotovo tvoju porodicu. Što se mene tiče, kada sam igrao u atmosferi koja je ekstremno negativno naelektrisnaa protiv mene, to mi je pomagalo da se fokusiram i uvek je ispadalo dobro, nije mi falilo motivacije", rekao je Rakočević u intervjuu za Balkan info, da bi se nešto kasnije prisetio anegdote iz Beograda:

"U Areni sam igrao protiv Partizana sa Efes Pilsenom u bukvalno 22 000 ljudi o meni sve najgore. Izvodim loptu. Aut linija je bila tu i dva metra iza mene na sedištima pokraj terena bila je neka gospođa sa šeširom sa dvoje dece. Ona je meni svašta ispsovala - i porodicu, i majku i sve živo... Kako mi je sudija dodao loptu, ja sam se okrenuo, pogledao i rekao: 'Gospođo, zašto toliko?' i ona, kada je to videla, trgnula se i shvatila da pred decom sebe sramoti i samo je pognula glavu", završio je priču Rakočević.

Agilni plejmejker je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio evropsko i svetsko zlato.

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi