Harden se vratio na parket i pokazao kakva je igračina!
alo.rs
Džejms Harden
Džejms Harden, Foto: AP/SteveDykes

Nezadovoljni Džejms Harden, koji po svaku cenu želi da ode, pružio je fantastičnu partiju sa 44 koša i 17 asistencija, ali Hjuston je nakon produžetka pao u Portlandu 126:128. Harden je ispao tragičar jer je imao loptu za novi produžetak, ali je sasvim neočekivano pokušao da asistira, što je rezultiralo izgubljenom loptom i porazom.

Junak utakmice tako je ipak bio MekKolum, koji je takođe postigao 44 koša, uključujući trojku za pobedu sedam sekundi pre kraja.

Hardenu je ovo bila četvrta utakmica karijere sa barem 40 koševa i 15 asistencija. Niko drugi u NBA ligi u poslednjih 20 godina nije imao više od dve.

Harden poslednjih nedelja niže skandal za skandalom kršenjem epidemioloških protokola, pa je zbog jednog takvog odlaska na zabavu morao u samoizolaciju koja ga je eliminisala iz prve utakmice sezone protiv Oklahome.

Međutim, ta utakmica je odložena jer je još sedam igrača Roketsa završilo u samoizolaciji zbog grupnog odlaska na šišanje, gde su bili u kontaktu sa zaraženom osobom. Ekiupa tako nije mogla da sakupi potrebnih osam igrača.

Harden je zbog svog ispada kažnjen sa 50.000 dolara, ali nije bio suspendvaon. Međutim, da se utakmica odigrala, on u njoj ne bi mogao da učestvuje zbog samoizolacije, što bi ga stajalo kazne, odnosno skoro 500.000 dolara. Najbizarnije od svega je to što bi se utakmica odigrala da je Harden bio na raspolaganju jer je Roketsima falio tačno jedan igrač.

Harden je pre sezone odbio dvogodišnje produženje ugovora vredno 103 miliona dolara, kojim bi postao prvi NBA igrač u istoriji sa 50 miliona po sezoni. Insistira na trejdu i želi da ide kod nekog od izazivača za titulu, ali niko još nije odlučio da prihvati Hjustonove ualove. Kao njegove moguće destinacije spominjali su se Bruklin, Filadelfija, Milvoki, Majami, Toronto, Boston, Denver i Portland.

PROČITAJTE JOŠ: