Gurović: Partizan osvaja! Dalipagić: Prednost Zvezdi

V. Zogović | sport 2017-02-14 23:37:49 2017-02-14 23:37:49

Došlo je vreme za borbu za Žućkovu levicu! Niška Dvorana „Čair“ biće domaćin najboljim sprskim klubovima od četvrtka 16. do nedelje, 19. februara, na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

Aleksandar Dimitrijević

Trofej brani ekipa Mega Leksa, koja je prošle godine u polufinalu savladala Crvenu zvezdu, a zatim i Partizan u borbi za prvo mesto.

Nekadašnji košarkaš beogradskih rivala Milan Gurović mišljenja je da su crno-beli blagi favoriti, ali i da postoji ekipa koja ponovo vreba svoju šansu.

- Svi pičaju o Crvenoj zvezdi i Partizanu. Mislim da Mega Leks mnogima tu može da pomrsi račune. Zvezda je oslabljena neigranjem pojedinih bitnih košarkaša. Crveno-beli nisu ogromni favoriti. Partizan je vrlo motivisan. Ako u eventualnom finalu budemo gledali večiti derbi, smatram da Partizan ima blagu prednost. Bivše krilo reprezentacije Jugoslavije Dražen Dalipagić, koji je obeležio sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka, takođe je nosio dres večitih. Ipak, on blagu prednost daje timu sa Malog Kalemegdana.

- Svima je jasno je Crvena zvezda favorit, ali iznenađenja su uvek moguća i nadamo se da će ih biti. Uprkos željama, crveno-beli i Partizan su glavni kandidati za prvo mesto. Mislim da će Mega Leks teško ponoviti uspeh od prošle godine - zaključio je Dalipagić.

 

Expand player
Pogledajte više