Tauns - Jokić
AP Matt Rourke
Tauns - Jokić

AP Matt Rourke

Tauns - Jokić, Foto: AP Matt Rourke

Pre nešto manje od nedelju dana Karl Entoni Tauns i Džoel Embid su se potukli na terenu u veoma napetoj utakmici između Filadelfije i Minesote!

PROČITAJTE JOŠ:

Iako su obojica prikazivali odlične partije u pređašnjoj sezoni, titula za najboljeg centra lige potpuno zasluženo je otišla u ruke Nikole Jokića, a na prethodne dve utakmice je potvrdio i zašto je to tako, u direktno duelu sa svojim najvećim konkurentima! 

Nikola je prvo predvodio Denver do pobede na domaćem terenu protiv Filadelfije Seventisiksera, meč je završio sa 26 poena, 10 skokova, 6 asistencija uz po dve blokade i ukradene lopte, a oduševio je sve u "Pepsi areni" sa svojim šutem za pobedu!

VEST DANA:

Totlano je izdominirao Džoela Embida, statistika pokazuje da je Kamerunac u direktnim okršajima sa Jokićem na ovoj utakmici imao 0 poena, promašio je svih 7 šuteva, nije imao nijednu asistenciju, a 3 puta je izgubio loptu.

https://streamable.com/6fjgs

Samo nekoliko dana posle, isto to je uradio i Karl Entoni Taunsu! Iako nije imao spektakularno veče kao pre neku noć u stilu Dirka Novickog doneo je novu pobedu Denveru!

U stilu Miloša Teodosića koji je loše počeo utakmicu, promašio nekoliko trojki, skupio je mu*a i preuzeo odgovornost na sebe i to kada Denver nije postigao poene iz igre više od 7 minuta!

Jokić je postao tek drugi igrač u ovoj deceniji koji je postigao koš za pobedu u dve uzastopne utakmice. Pre njega su to uspeli samo Manu Đinobili 2010. godine i Demijen Lilard 2013. godine!

Srbin je u direktnim duelima pokazao nešto što se nije očekivalo u tolikoj meri od njega, da uzima teške šuteve i da bude uspešan u njima! Zbog toga je postao najbolji igrač u NBA ligi u procentu postignutih koševa za pobedu, u konkurenciji igrača koji su šutirali najmanje deset puta. 

NAJČITANIJE SPORTSKE VESTI

BONUS VIDEO

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana