Partizan  - Budućnost
ABA liga
Partizan  - Budućnost

ABA liga

Partizan - Budućnost, Foto: ABA liga

FMP je propustio veliku šansu da savlada Budućnost usred Podgorice. Na kraju je domaćin pobedio 77:76 (12:16, 30:16, 23:26, 12:18) u utakmici četvrtog kola ABA lige.

ključni momenat bio je potpuno nerezonski i neobjašnjiv potez rezerviste Marka Radonjića koji je na dva minuta i deset sekundi pre kraja meča faulirao Nikolu Ivanovića. Ivanović je fintirao Radonjića lepim krosoverom i krenuo da iskoristi blok kada ga je Radonjić s leđa povukao za ruku, naravno, dosuđena je namerna. Do tog momenta FMP je vodio 74:73, ali je Nikola ubacio oba slobodna bacanja, a u dodatnom napadu je Džastin Kobs upisao još dva poena za 77:74.

Podgorički tim je tako upisao i četvrtu pobedu u novoj sezoni, dok FMP sada ima jedan trijumf i tri poraza. Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Džastin Kobs koji je ubacio 24 poena, Nikola Ivanović je dodao 19, Melvin Edžim 12, a Dragan Apić 11 poena. Katastrofalnu partiju pružio je Danilo Nikolić, heroj pobede nad Partizanom pre dva kola, koji je šutirao iz igre 0/8. U timu iz Železnika istakao se Nemanja Nenadić sa 20 poena, dok su po 12 postigli Filip Čović i Stefan Lazarević. Košaraši Budućnosti će u narednom kolu regionalnog takmičenja gostovati Cedevita Olimpiji, dok će FMP dočekati Borac.

PROČITAJTE JOŠ: