Dragan Šakota
Zadar/Zvonko Kucelin
Dragan Šakota

Zadar/Zvonko Kucelin

Dragan Šakota, Foto: Zadar/Zvonko Kucelin

"Čestitke Zadru na zasluženoj pobedi. Bila je ovo veoma teška utakmica, viže uzbudljiva nego kvalitetna. Imam neki utisak da je utakmicu odlučio onaj poslednji šut u prvom poluvremenu, gde je praktično on dao dodatni moral domaćoj ekipi, a nama ubio", rekao je Šakota i dodao:

"Mnogo zamerki ima na našu igru i borbenost, primali smo uzastopne koševe u serijama. Kvalitet koji mi treba da imamo su visoki igrači, a oni su večerac bili u senci protivnika. Objektivno, imamo problem što nismo mogli da držimo ritam tokom čitave utakmice".

Trener crveno-belih objasnio je i da je povreda Amerikanca poremetila igru Zvezde.

"Možda nas je malo poremetila i ta povreda Berona, pošto 10 minuta nije mogao da nađe ritam. Sve zajedno, to su neki detalji, ali mislim da treba da kritikujemo sami sebe za neke lake šuteve, građenje koša. Ovaj poraz je nezgodan jer imamo zaostatak od samog početka. Treba se sada okrenuti nastavku sezone i izboriti plasman u četiri ekipe", istakao je Šakota i dodao:

"Došao sam kada smo imali tri poraza. Išla su teška gostovanja Cedevita Olimpiji, a sada se i Zadar pokazao, poprilično se digao, pa to postaje jak i vruć teren. Neće ovde biti lako nikome, ali kada imaš zaostatak onda moraš da pobeđuješ. Ceo drugi deo sezone je pred nama, pa ćemo videti".

Šakota ima i nameru da većem broju igrača daje šansu.

"Imamo jedan tim za sada i ja sam tu bio da vidim situaciju. Da je sve bilo lepo, ne bi me ni dovodili. Treba dati šansu igračima koji su tu, a kada zaključimo da oni ne valjaju, nešto ćemo menjati", zaključio je Šakota.