Vlade Divac u kući slavnih
Foto: Alo/ @partizanbc
Vlade Divac u kući slavnih

Alo/ @partizanbc

Vlade Divac u kući slavnih, Foto: Alo/ @partizanbc

U Springfildu u Kuću slavnih, u "društvo besmrtnih, ušao je Vlade Divac! Legenda Partizana, NBA lige, jugoslovenske, evropske i svetske košarke. Nekadašnji centar, a potom i predsednik crno - belih, na ovaj način pridružio se profesoru Aleksandru Nikoliću, Bori Stankoviću i Draženu Praji Dalipagiću u odabranom društvu. Prvu čestitku Divac je primio od sportskog direktora Partizana Nikole Lončara koji je ispred košarkaškog kluba Partizan prisustvovao ceremoniji u Springfildu. KK Partizan NIS sa ponosom je još pre same ceremonije čestitao Divcu ulazak u Kuću slavnih.

Partizan pobedio Darušafaku na krilima Zagorca i Jaramaza!

AUTOR: b92-alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 05.09.2019. 22:53 Prazne tribine, meč zatvorenog tipa! Partizan - Žalgiris, Foto: twitter/PartizanBC Košarkaši Partizana savladali su Darušafaku sa 81:68 (20:21, 25:8, 20:21, 15:17) u zatvorenoj test utakmici koja je odigrana u Štark areni!

Divac je u crno - belom dresu nastupao od 1986. do 1989. godine, kada je otišao u NBA i zaigrao za LA Lejkerse. U najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, Divac je još nastupao i za Šarlot Hornets i Sakramento Kings. Tokom štrajka igrača u NBA, Divac je 1999. godine odigrao dve evroligaške utakmice za Crvenu zvezdu.

Zaigraj basket na Vračaru i pomozi Nikolini!

AUTOR: Promo DATUM I VREME: 04.09.2019. 09:58 Da je Srbija zemlja košarke i basketa pokazuju, ne samo rezultati koje naša reprezentacija i ekipe ostvaruju na svetskom novou, već i činjenica da basketaška lopta ne prestaje da tapka po terenima širom Srbije.

U dresu Partizana, Vlade Divac je osvojio državni šampionat SFRJ 1987, zatim Kup Jugoslavije 1989, kao i evropski Kup Radivoja Koraća iste godine. U sezoni 1987/88 Divac je bio član tima koji je u istoriji kluba izborio učešće na prvom "fajnal - foru". Sa reprezentacijom naše zemlje, Divac je osvojio dva olimpijska srebra, dva svetska i tri evropska zlata, čemu je dodao i dve bronzane medalje sa Evrobasketa. 

Bulut preuzeo stvari u svoje ruke kada se lomio meč! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 01.09.2019. 22:34 Srbija je u finlalu pobedila selekciju Francuske 21:18. Srpski basketaši, Foto: FIBA basketball Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 postala je šampion Evrope u Debrecinu, pošto je u finalu pobedila selekciju Francuske 21:18. AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 01.09.2019.

Još kao aktivan igrač, Divac je 2000. godine preuzeo funkciju predsednika KK Partizan, na kojoj se zadržao do 2004. godine. U tom periodu, crno - beli su započeli dominaciju koja će trajati punih 13 godina.

Vlade Divac igraj za njih

promo

Vlade Divac igraj za njih, Foto: promo

U čast ulaska Vlade Divca u "Nejsmit košarkašku kuću slavnih", Fondacija "Ana i Vlade Divac", pozvala je mnoge javne ličnosti na proslavu koja će biti organizovana 9. septembra na donatorskoj večeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Sredstva će biti namenjena Tehničkoj školi u Vladičinom Hanu kako bi se unapredili uslovi za učenje za 840 studenata.

BONUS VIDEO:

Gudurić posle Portorika: "Cepamo dalje..."