Budućnost - Partizan
aba-liga.com/Buducnost VOLI
Ognjen Jaramaz, Foto: aba-liga.com/Buducnost VOLI

Treći poraz ekipe Andree Trinkijerija u ABA ligi posle vrlo neizvesne završnice.

Klučni momenti su se desili u poslednjih 30 sekundi. Prvo Nikola Ivanović ispravlja svoj promašaj za 62:60, pa se šest sekundi kasnije svira fal u napadu Vilu Mozliju. Na to je šef struke Partizana Andrea Trinkijeri dobio drugu tehničku grešku i isključen je sa utakmice.

Utakmica je bila vrlo tvrda, sa skromnim procentima šuta sa distance oba sastava (4/16 Budućnost; 3/20 Partizan). Uglavnom su gosti iz Beograd bili ti sa blagom prednošću, ali su domaći uspeli da se izbore za pobedu.

 

Hasan Martin je upisao dabl-dabl od po 12 poena i skokova, toliko je psotigao i Nikola Ivanović, dva poena više od njih dao je Džastin Kobs.

Novica Veličković je bio jedini dvocifreni kod crno-belih sa 11 poena.

Podgoričani su na 7-1 i prvi su na tabeli ABA lige, dok je Partizan na 5-3 i sa FMP-om deli poslednje mesto za plej-of.

 

KRAJ UTAKMICE!

10' Serija slobodnih bacanja za domaće. Skot jedno i Bemford dva. 65:60

10' FAUL U NAPADU VILA MOZLIJA! ISKLJUČEN TRINKIJERI!

10' IVANOVIĆ! 62:60! 28 SEKUNDI DO KRAJA! Preuzeo je odgovornost plejmejker Budućnosti i posle promašaja iz driblinga je uhvatio svoju loptu i ispravio se.

9' Dve velike greške Kobsa! Prvo mu je pas presečen, bez naplate na drugoj strani, pa faul u napadu.

8' Kobs poentira u prodoru za 60:57. Posle par neiskorišćenih napada kod oba tima, faula u napadu Radeta Zagorca, gaženja linije Martina, Jaramaz pogađa trojku! 60:60

6' Martin faulira Mozlija u vazdušnom duelu. Partizanov Amerikanac jednom precizan. Trojka Ivanovića iz driblinga! Mozli hvata ispod koša Budućnosti Gordićev neuspeli šut i vraća kroz obruč. 58:57

5' Tri minuta bez poena na obe strane. Martin probija led poenima iz ofanzivnog skoka. 55:54

2' Ilić i Tomas nastavljaju klackalicu. 53:54

ČETVRTA ČETVRTINA

 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

10' Pejdž i Volden prodorima donose poen prednosti crno-belima 52:51, loša rešenja oba tima u sledeća tri napada. 

9' Trener Partizana Andrea Trinkijeri dobija tehničku grešku. Žalio se da je u šutu Mozlija bilo kontakta za faul, ali nije dosuđeno.

7' TOMAHAVK RAŠONA TOMASA! 46:46

 

7' Budućnost pronalazi rupe do koša Partizana. Prvo je koristi Danilo Nikolić za koš uz faul, pa Hasan Martin izvlači faul Pejdža, koristi jedno od dva bacanja.

5' Ivanović donosi izjednačenje. 42:42

3' Danilo Nikolić se upisuje u strelce, a zatim i srčana odbrana i borba ispod koša Budućnosti. Sve to prosipa Hasan Martin faulom u napadu. 38:42

2' Prekršajem Jaramaza, Partizan ispunjava bonus posle dva minuta. Dekocentrisani plejmejker Partizana faulira posle 10 sekundi Kobsa za tri slobodna bacanja, ulaze dva. 36:40

2' Mladi Miletić pravi faul nad Kobsom za 2+1. Veličković pravi faul nad Martinom van lopte. Amerikanac je pao pošto je odgurnut kukom.

1' SNAŽNO KUCANJE MARTINA! Veličković otvara drugo poluvreme za Partizan trojkom, dolazi do 11 poena! 31:40

 

TREĆA ČETVRTINA

 

KRAJ DRUGE ČETVRTINE

 

10' Zagorac pogađa 3/3 sa linije za slobodna bacanja. Dve promašene trojke Budućnosti i sa zvukom sirene poeni Gordića. 29:37

9' Kobs smanjuje na pola koša, ali tu je Novica Veličković da šutem iz okreta vrati plus tri. Ušao je i Šon Kilpatrik. 29:32

8' Vilijam Mozli prikucavaza 30:27, a Kori Volden je u problemu sa tri lične greške.

5' Janković i Veličković vraćaju Partizan na distancu od dva poseda prednosti. Tajm-aut domaćih. 23:27

4' Budućnost krenula sa šutem - i Petar Popović daje trojku,ali gazi liniju. 23:23

2' Aleksa Ilić prikucava Ivanovićev promašaj  za 19:19. 

1' Nikola Ivanović kreće u seriju, pet poena crnogorskog reprezentativca. 17:19

DRUGA ČETVRTINA

 

KRAJ PRVE ČETVRTINE!

10' Pejdž promašuje iz pokušaj za tri iz polu-kontre, Pejners faulira POpovića uborbi za loptu, a bek Budućnosti daje jedno od dva bacanja. Prvu deonicu kompletira Rašon Tomas. 12:19

9' Trojka Pejdža! 11:17

8' Jaka odbrana gostiju i kontrola skoka. Igra se tvrdo, bez lakih prolaza do koša i čestih šuteva sa distance. Sem trojke Bemforda i dva poena Zagorca, svi koševi do sada dati iz reketa.

7' Vrlo lepa akcija Partizana! Pik end rol za udžbenike Jaramaza za kucanje Mozlija.

 

5' Siguran Veličković iz poluhoroga. Martin krči u reketu do obruča. 10:12

4' Martin zasutavljen na alej-upu, tako da je poene zaradio sa linije slobodnih bacanja. Zagorac navlači odbranu i proigrava mladog Miletića. Golobradi centar Partizana hvata promašaj Voldena za tri i zakucava. 

3' Amerikanci poentiraju za Budućnost. Skot Bemford precizan za tri, ali Zagorac vraća vođstvo Partizanu šutem iz driblinga sa polu-distance. Slede dva sigurna penala Kobsa. 7:6

1' Prve poene na meču postiže Rade Zagorac. Ispravio se za prethodno promašenu trojku. Novica Veličković se nadovezuje čvrstim prodorom. Hasan Martin se upisuje. 2:4

UTAKMICA JE POČELA!

Pred početak utakmice košarkaš Partizana Nemanja Gordić je dobio specijalan poklon od bivšeg kluba sa kojim je osvojio titulu ABA lige i bio MVP finala. Radi se o dresu sa porukom "Gorda, hvala za sve" i uramljena fotografija sa peharom.

 

Crno-beli igraju promenljivo. U proteklih osam utakmica u ABA ligi i Evrokupu imaju 5-3, mada su se posle blage krize vratili u formu pobeda nad Crvenom zvezdom u regionalnom takmičenju i Ritasom za overu plasmana u drugu fazu Evrokupa.

 

ABA liga 8. kolo:

BUDUĆNOST - PARTIZAN

Početak utakmice: 24.11.2019 18:00

Dvorana: Morača

Sudije: Saša Pukl, Damir Javor, Milan Nedović

Budućnost: Kilpatrik, Kobs, Ivanović, Bemfort, Šehović, Starovlah, Martin, Ilić, Nikolić, Božić, Popović, Mejers, Nikolić, Žugić

Trener: Petar Mijović

Partizan: Veličković, Pejdž, Jaramaz, Zagorac, Mozli, Tomas, Volden, Gordić, Birčević, Janković, Pejners

Trener: Andrea Trinkijeri

 

Restruktuirana Budućnost posle gubitka titule i Evrolige prošle sezone je odlično startovala u ABA ligi. Imaju 6-1, uključujući i trijumf nad Zvezdom u Beogradu. Žrtva drugog mesta na lokalu je skor 2-6 u Evropi.

Zna se šta je očekuje u "Morači". Navijači su posebno motivisani kada dolaze srpski velikani, tako da će biti vrela atmosfera, baklje, moguć je i po koji provokatorski natpis ili zastava.

Kvote za derbi ABA lige Budućnost - Partizan

AUTOR: promo DATUM I VREME: 24.11.2019. 16:58 Košarkaši Partizana gostuju podgoričkoj Budućnosti u 8. kolu ABA lige, koji je na pogramu u nedelju od 18 časova. Partizan - Budućnost, Foto: ALO Foto: Marko Metlas Lider ABA lige, ekipa Budućnosti, dočekuje ekipu Partizana u dobroj formi.

Zanimljiva priča "iz senke" je Šon Kilpatrik, koga su Podgoričani preoteli Partizanu "ispred nosa". 

Situacija na tabeli je interesantna - ako Partizan nadigra Budućnost, biće izjednačeni, a crno-beli će se popeti u plej-of četvorku. 

Andrea Trinkijeri, trener Partizana NIS:

"Budućnost ima odličan tim. U ozbiljnoj su seriji pobeda, imaju veoma talentovane igrače i uvek velike ambicije. Na nama je da nađemo specifične taktičke solucije, da pokušamo odvesti utakmicu na našu košarku i da igramo kako umemo."

Petar Mijović, trener Budućnost VOLI:

"Meč od jako velikog značaja. Ekipa Partizana, koja i na planu fizičkog aspekta i na planu količine talenta jedna je od najboljih u ligi. Čvrstina i kontrola bazičnih defanzivnih stvari će biti ključ dobrog rezultata."

Novica Veličković, igrač Partizana NIS:

"U Podgorici je uvek teško igrati. Ne mogu da se setim ni jedne utakimice koju je Partizan lako dobio dole, čak i kada je bio apsolutni favorit. I ove sezone, oni imaju odličan tim, iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje, na deobi su prvog mesta u ligi i zaslužuju maksimalan respekt. Samo ako smo na svom maksimumu, samo ako se budemo borili i srcem i glavom do kraja, imaćemo šansu da se u Beograd vratimo sa važnom pobedom."

Zoran Nikolić, igrač Budućnost VOLI:

"Očekuje nas izuzetno teška i važna utakmica protiv Partizana. Oni su pokazali i i Evrokupu i u ABA ligi da su ove godine izuzetno jaki. Kao i svake godine očekujem odličan meč u Morači, sala će biti rasprodata i nadamo se odličnoj atmosferi. Moramo odigrati čvrsto u defanzivi, biti pametni u napadu i fokusirani svih 40 minuta kako bi došli do pobjede."

BONUS VIDEO:

Veličković posle meča sa Zvezdom: "Zaslužili smo pobedu"