Dejana Bodiroga i Vlade Divac
Profimedia
Dejan Bodiroga

Aleksandar Dimitrijević

Dejan Bodiroga, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Jedan od najvećih navijača Zadra ikada i bivši vođa Tornada Boris Marin poznatiji kao Bora Poštar ispričao je kako je spasao živpot legeni Jugoslovenske košarke Dejanu Bodirogi.

PROČITAJTE JOŠ:

SPEKTAKULARAN DUEL! Vimbldon primoran da promeni pravila zbog Đokovića i Nadala! (FOTO + VIDEO)

UZELA MU SVE PARE! Ojadila Bugarina, poljubac od pola miliona evra! (FOTO + VIDEO)

KALINIĆ KAO KARLEUŠA! "Treba proveriti da li ima mladež"! Pljušte komentari na "bacanje u nesvest" one stvari srpskog košarkaša! (FOTO)

 

Na početku svoje mlade karijere, as rođen 1973. godine, našao se u Zadru, gradu vruće atmosfere na tribinama i to pred građanski rat. O tome u snimku Branimira Kambera svedoči jedan od navijača Zadra.

"Njega (Bodirogu) je 1989, ili 1988. doveo Krešimir Ćosić. On je već tada osetio i video da će to biti veliki igrač. No baš u tom periodu je došlo do tog nesretnog rata. Početkom 1991. kad je svima bilo jasno da će doći do rata, njegov stariji brat je došao po njega u Zadar da ga odvede" - počeo je Marin.  

On je bio jedan od vođa navijača "Tornada" koje prate utakmice Zadra, tokom osamdesetih i devedesetih.

"Došao sam kući umoran sa posla, ručao, prilegao i neko mi je pozvonio na vrata od stana. Mama mi je pokucala na vrata i rekla da me neko traži na vratima. Obukao sam na brzinu trenerku i kućne papuče i tamo sam video mog prijatelja, košarkaškog menadžera Hrvoja Ciketića" - rekao je Marin koji se nadovezao: "Kaže: Boro, jedini ti možeš da pomogneš, Tornado se skupio ispred Jazina i žele tući Bodirogu i njegovog brata. Čekaj da obujem patike i majicu i idemo".

Boris Marin

youtube/KAMBER izam

Boris Marin, Foto: youtube/KAMBER izam

Bodiroga je u njihovim očima bio krivac za vreme rata, a jedini razlog za to je što je iz Srbije, pa su hteli kamenicama jasno dali do znanja ša misle o njemu.

"Ispred Jazina sam video Butu i ekipu, njih pedesetak koji su držali kamenice u rukama. Pošto sam imao jak autoritet među njima, sve sam ih poslao kući. Rekao sam: nemojte se sramotiti, pustite momka, dečko ništa nije kriv.

Uglavnom, poterao sam ih. On i brat su se sretno vratili u Srbiju, ali dugo godina nakon toga, on je postao najbolji i poznati evropski košarkaš" - priča Marin.

Njih dvojica su se ponovo sreli nakon nekoliko godina, samo što Bodiroga tada nije znao ko je Bora Poštar, ali Bora je dobro znao Bodirogu.

"Dejane, je l' možeš da se setiš ovog gospodina? To ti je Bora, vođa Tornada, vodio je još kad si ti bio ovde. Dejan ga je šapćući pitao: je li bre, je li to onaj što bije sudije? Aludirajući na jednu utakmicu kad se desio prekid. Rekao sam mu: da, ja sam taj što bije sudije, ali nisam hteo da mu kažem da sam i onaj koji ga je spasio kad ga je brat odvodio iz Zadra. To nisam hteo" - rekao je Marin.