Đoković i Nadal
AP Nic Bothma
Đoković i Nadal

AP Ben Curtis

Đoković i Nadal, Foto: AP Ben Curtis

Prošlogodišnje spektakularno polufinale između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala , izazvalo je pravu buru u svetu tenisa, pa su sada organizatori rešili da reaguju i to promenom pravila.

PROČITAJTE JOŠ:

UZELA MU SVE PARE! Ojadila Bugarina, poljubac od pola miliona evra! (FOTO + VIDEO)

KALINIĆ KAO KARLEUŠA! "Treba proveriti da li ima mladež"! Pljušte komentari na "bacanje u nesvest" one stvari srpskog košarkaša! (FOTO)

ZBOG TOGA JE DŽOKER! Đoković nasamario Vajdu, prodao mu najstariju foru! (VIDEO)

 

Njih dvojica su počeli svoj meč na Centralnom terenu ,čiji je krov bio zatvoren, u osam uveče po lokalnom vremenu.  Pre njih je igrao prvi polufinalni par Kevin Anderson i Džon Izner koji su igrali šest i po sati.

Đoković je dobio treći set sa 9:7 nakon čega je meč prekinut pošto je bilo 11 uveče a tako su nalagala pravila.

Propisi su nalagali da se duel nastavi sutradan po danu i sa zatvorenim krovom, jer "u kakvom je stanju, otvorenom ili zatvorenom, krov bio do prekida - u takvom stanju će se igrati i nastavak".

Drugog dana je bila velika vrućina u Londonu što je otežavalo uslove za igru po zatvorenom terenu. Nadal je uspeo da izjednači na 2:2, ali je slavio srpski teniser sa 10:8 u petom setu.

U engleskim medijima se tada pisalo da je na Đokovićevu inicijativu zatvoren krov kada se nastavio meč. Nole je, međutim, demantovao da je on tražio da krov ostane zatvoren:

"Nama su organizatori i sudije rekli da krov mora da bude onakav kakav je bio i dok smo prvog dana igrali. Postojao je dijalog. Da li sam im ja rekao svoju želju? Ne, nisam. Ali, u sebi jesam bio za to da krov ostane, jer smo pod njim, zatvorenim, i odigrali tri seta, pa sam želeo da se meč nastavi u istim uslovima", rekao je tada Đoković.

Od ove godine su doneli pravilo da "meč koji se u 11 uveče prekine zbog mraka pod zatvorenim krovom - sutradan će se nastaviti u 'dnevnim okolnostima', odnosno uz otvoreni krov".

Vimbldon 2019. godine na programu je od 1.do 14. jula.