Danilo Anđušić (Burg)
KK Partizan/Dragana Stjepanović
Danilo Anđušić (Burg)

KK Partizan/Dragana Stjepanović

Danilo Anđušić (Burg), Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Orlovi hvataju zalet za Evrobasket 2022! Od ponedeljka, 23. novembra, reprezentacija Srbije se nalazi u Finskoj, gde će odigrati dve kvalifikacione utakmice za odlazak na kontinentalni šampionat. Prva od dve utakmice, na programu je u subotu 28. novembra od 15.30 sati, kada će naš nacionalni tim odmeriti snage sa reprezentacijom Švajcarske. Posle sedam godina, u tim Srbije se vratio Danilo Anđušić, koji pred predstojeće mečeve kaže:

– Veoma mi je drago što ponovo oblačim dres sa državnim grbom. Dobro se osećam i pružiću maksimum kako bih ispunio sve zadatke koje selektor postavi pred mene. Znamo da je format kvalifikacija specifičan i da timovi koji imaju mnogo NBA i evroligaških igrača imaju problem uigranosti. Ipak, trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri i da iz tih principa tražimo dve pobede u balonu. Iako su i Švajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat.

Prve minute u kvalifikacijama za Evrobasket 2022. tražiće i Stefan Pot, bek koji je sa mlađim selekcijama reprezentacije Srbije već osvajao medalje na velikim takmičenjima.

– Naša ambicija je da u subotu i ponedeljak zabeležimo dve pobede. Iako ćemo prvi put igrati u ovom sastavu, dosta nas se poznaje iz ranijih sezona i mlađih selekcija. Iako nije isto, verujem da smo za ovih nekoliko dana uspeli da se koliko-toliko uigramo i da ćemo uz dobru i požrtvovanu igru doći do našeg cilja. Okolnosti jesu specifične, ali kako nama tako i svima. Svi smo u hotelu, izolovani, svako na svom spratu, tako da su uslovi praktično isti za sve. Reprezentacija je ove godine već pobedila u Espu, verujem se da ćemo pobediti opet.

Posle meča protiv Švajcarske, Orlovi će se u ponedeljak 30. novembra od 18.00 časova sastati sa reprezentacijom Finske.

PROČITAJTE JOŠ: