OSTALI BEZ PASOŠA JER NISU IGRALI ZA REPREZENTACIJU Ni žalbe ne pomažu, digla se velika prašina, na udaru ove dve zvezde
Foto: EPA/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Američki košarkaši Šejn Larkin i Skoti Vilbekin nisu želeli ovog leta da igraju za reprezentaciju Turske čiji pasoš imaju, a to se nimalo nije dopalo selektoru Erginu Atamanu, još manje Košarkaškom savezu Turske. Zbog toga su usledile suspenzije od pet mečeva, ali i oduzimanje statusa domaćeg igrača u prvenstvu Turske što je sada i zvanično potvrđeno. 

Na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, Efesu je potvrđeno da Larkin više nije domaći igrač, dok će gotovo sigurno ista stvar biti potvrđena i Fenerbahčeu za Vilbekina. Jasno je da je to veoma problematično za ova dva kluba pošto klubovi u Turskoj mogu da raspolažu samo sa petoricom stranaca, što je tema zbog koje je srpski trener Dušan Alimpijević bio pod svetlima reflektora prethodnih dana. 

LEGENDARNI TRENER ODUŠEVIO VEČITE RIVALE Pričao o favoritima za osvajanje Evrolige, pa spomenuo Partizan i Zvezdu

Podsetimo, Turci su besni jer su izgubili u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre i to na turniru koji su skupo platili da bi ga organizovali, tako da neće igrati u Parizu 2024. godine. Jedan od razloga zašto je došlo do takvog neuspeha, bar tako veruju u Košarkaškom savezu Turske, leži baš u tome što Vilbekin i Larkin jednostavno nisu bili raspoloženi da igraju, iako su imali  spremno"opravdanje". Larkin je navodno bio povređen, dok se Vilbekin nije javljao na telefon selektoru Atamanu, zbog čega je selektor digao glas u javnosti. 

U međuvremenu, Efes je izrazio negodovanje povodom ove odluke koja ne ide na ruku ni njima ni Larkinu, dodavši da su pretrpeli "nepopravljiv udar zbog takve kazne". Objasnili su još jednom da je Vilbekin imao problem sa kolenom, poslali snimke magnetne rezonance i lekarske izveštaje, ali sve je to bilo irelevantno Savezu koji je pokrenuo haos. 

BONUS VIDEO: 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading