Jordan
Foto: EPA/EPA-EFE/EZRA ACAYAN / POOL

Reprezentacija Jordana očekivano je ubedljivo izgubila od Grčke (71:92), ali je predstavila Mundobasketu igrača koji na terenu pokretima zaista podseća na pokojnog Kobija Brajanta. Zove se Rondej Holis Džeferson (28 godina, 198 centimetara), ubacio je 24 poena i potezima je naterao mnoge da se začude dok ga gledaju. Isti je broj na dresu kao i Brajantov u Lejkersima ("24"), nosi široki dres kao i Kobi, izvlači ga iz šortsa, na sličan način se zabacuje u stranu, unazad, dribla, šutira sa zadrškom... 

Naravno, "jordanski Kobi Brajant" daleko je kvalitetom i od NBA lige u ovom trenutku, a ne samo od Brajanta. On je svojevremeno 2015. bio 23. "pik" na draftu, igrao je četiri godine za Bruklin, potom kratko za Toronto i simbolično za Portland, pa je 2021. prešao u Bešiktaš u Tursku. Nakon kratke epizode u evropskoj košarci igrao je u ligama Portorika, Južne Koreje, Filipina i ponovo Portorika, odakle je i stigao na aktuelni Mundobasket.

AMERI LOŠE KRENULI, PA UBEDLJIVO SLAVILI Novi Zeland se odlično držao protiv prvog favorita za zlato

-On imitira pokrete u ogledalu, ali koristi one iz ogledala", napisao je Rob Perez, poznata američka medijska ličnost koja je i učinila klip Holisa Džefersona viralnim. Pogledajte kako igra "jordanski Kobi":

-Kobi mora da ovo gleda i da smeje - napisao je zvanični nalog FIBA uz ovaj video snimak, podsećajući na nezaboravnog Brajanta, koji je poginuo 2020. godine u padu helikoptera kod Los Anđelesa. On je igrao za reprezentaciju na kontinentalnom turniru 2007. i na Olimpijskim igrama u Pekingu i Londonu, na kojima je naravno osvajao zlato. Na prošlom Mundobasketu, 2019. godine, bio je ambasador takmičenja, mada nažalost nikad nije nastupio na tom takmičenju.

Jordan i Holis Džeferson, koji u NBA ligi nije ovoliko podsećao na Brajanta, imaće pakleno težak zadatak u grupi na Filipinima. Sledeći meč igraće protiv Novog Zelanda, a u poslednjem kolu bivši košarkaš Bruklina moći će da pokaže svoje poteze baš Amerikancima, koji su u prvom meču na turniru rutinski pobedili Novi Zeland, 99:72. Da li će tada igrati kao Kobi?  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.        

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading