Jokić stigao u Srbiju
Foto: EPA/EPA-EFE/BOB PEARSON

Somborac, inače poznat po tome da se ne petlja u stvari koje ga se ne tiču, ni kriv ni dužan uvučen je u rasistički obračun u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, kolumnista medijske kuće ESPN Vilijam Roden u svom nedavno objavljenom tekstu izmišlja stvari i podlo gura nepostojeći narativ kako je Nikola Jokić već sada proglašen za najboljeg igrača dosad, iako to niko nigde nije izjavio ni napisao, kako bi progurao priču o „novoj beloj nadi“ u ligi u kojoj dominiraju crni sportisti.

Da nije tužno, bilo bi smešno. Ali u rasizmu nema ničeg lepog ni smešnog i zato je potrebno ovog provokatora staviti na mesto koje zaslužuje - stub srama.

Jokić na hipodromu

Vladimir Marković

 

Roden se, takođe, pozvao na čuvenu glupost TV pajaca Kendrika Perkinsa koji je tokom borbe za MVP titulu u regularnom delu sezone, koju su vodili Jokić i Džoel Embid, lupio kako je 80 odsto ljudi koji glasaju za najkorisnijeg igrača NBA lige bele puti, te da je to odlučujući faktor u konačnim rezultatima.

Kada je urađena revizija ko glasa, ustanovljeno je nedvosmisleno da navedeni podatak nije ni blizu istine, zbog čega se ESPN javno ogradio od izjave svog „stručnjaka“.

Bilo je još fabrikovanja u Rodenovom tekstu, ali više od pomenutog nije zaslužio, s čim se slažu čitaoci i veliki broj navijača u Americi, koji su brutalno iskritikovali čoveka kome nije prvi put da javno iskazuje netrpeljivost prema ljudima koji nisu Afroamerikanci.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading