EMVIPIJEVSKI Denver gazi Minesotu, a Jokara piše istoriju: Bolji od 17 timova!
Foto: AP/AP/Abbie Parr

 

Ide Denver, ide ka finalu NBA lige. Ni u Mineapolisu nisu mogli da zaustave Jokića i društvo, pa najboljem timu Zapadne konferencije nedostaje samo „recka“ za prolaz prve runde plej-ofa.

EMVIPIJEVSKI Denver gazi Minesotu, a Jokara piše istoriju: Bolji od 17 timova!

AP/Abbie Parr

 

Najzaslužniji za trijumf 120:111 i 3:0 u seriji bio je, dabome, i dalje zvanično najbolji igrač NBA lige. Nikola Jokić je isporučio „vukovima“ 20 poena, uz 11 skokova i 12 asistencija, te je upisao prvi ovosezonski tripl-dabl u doigravanju za titulu, a sedmi u karijeri.

EMVIPIJEVSKI Denver gazi Minesotu, a Jokara piše istoriju: Bolji od 17 timova!

EPA/TANNEN MAURY

 

TRIPL-DABL U PLEJ-OFU

1. Medžik Džonson     30
2. Lebron Džejms       28
3. Rasel Vestbruk      12
4. Džejson Kid           11
5. Drejmond Grin      10
5. Redžon Rondo     10
5. Lari Bird               10
8. Vilt Čemberlen      9
9. Oskar Robertson  8
10. NIKOLA JOKIĆ  7

Takvim učinkom Srbin je izbio na deseto mesto svih vremena, a drugo među centrima, iza Vilta Čemberlena (9). Prvi je Medžik Džonson s 30 tripl-dablova u plej-ofu, Lebron Džejms ima dva manje, a trećeplasirani Rasel Vestbruk je na 12, odnosno pet više od Džokera.

A kakav je to učinak našeg Jokare, pokazuje podatak da je samo osam NBA klubova u istoriji imalo više od sedam tripl-dablova kad se zbroje nastupi svih njihovih igrača u doigravanju. Somborac je uspešniji od San Antonija, Finiksa, Čikaga, Atlante, Njujorka, Portlanda, LA Klipersa, Milvokija, Vašingtona, Nju Orleansa, Minesote, Jute, Dalasa, Indijane, Šarlota, Detroita i Memfisa.

I, ko je zapravo MVP lige? Ako Ameri nisu slepi...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading