POPELA SE NA KROV EVROPE I ZADIVILA KOŠARKAŠKI SVET Marina Maljković otkrila šta joj je Željko Obradović rekao posle titule
KSS

Za Marinu je ovo bilo prvo finale elitnog takmičenja, dok je Fener iz petog pokušaja sa njom na klupi došao do dugo očekivanog trofeja.

Turski tim u finalu je deklasirao Čukurovu 99:60, a o dominantnom načinu igre u finalnoj utakmici dugo će se pričati. 

Bila je to demonstracija sile protiv odličnog rivala, koji u ovom meču nije imao nikakve šanse.

Već u drugoj deonici izabranice Marine Maljković imale su velikih 35 poena viška, a kasnije tokom meča imale su čak i plus 44.

Odličnu ofanzivnu igru, pratila je i još bolja defanziva, koja je zvezde tima iz Mersina potpuno neutralisala, pa je jedna Čelsi Grej finale završila sa samo devet poena, Elizabet Vilijams sa 10, a Hejs i Holingsvort sa samo dva, odnosno tri poena.

DA LI ATAMAN MRZI SRBE? Posle devet godina od svirepog ubistva i strašnih reči: "Nije video šta se desilo"

-Dobila sam poruke od ljudu koji poznaju košarku, jedan od njih je Željko Obradović. Svi su mi rekli da bolju utakmicu odbrambeno i napadački nisu gledali za 30 godina. Možete zamisliti kako sam se osećam - rekla je Maljković.

Marina Maljković je tako stigla do još jednog velikog trofeja u svojoj karijeri. Podsetimo, ima dva evropska zlata (2015, 2021), evropsku bronzu (2019) i bronzu na Olimpijskim igrama (2016), dok je na klupskom nivou osvojila Evrokup sa Galatasarajem 2018. godine.

Fenerbahče u klupskoj istoriji sada ima po jednu Evroligu u obe konkurencije, a oba istorijska trofeja su im doneli srpski treneri, Željko Obradović sa košarkašima 2017, a sada Marina Maljković. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading