Nebojša Čović
Foto: Privatna arhiva/KK Crvena zvezda

Arapović je izjavio kako je Crvena zvezda 2014. godine platila tadašnjem šampionu ABA lige (Cibonj) 800.000 evra za mesto u Evroligi i tako pokrenuo seriju reakcija i saopštenja.

- Zaista sam ostao šokiran pričom koja se pojavila u utorak oko prepuštanja mesta u Evroligi i nekakve prodaje tog mesta od strane Cibone. Apsurd cele te priče za početak je da neko može da pomisli da je Cibona mogla odrediti ko će umesto nje u Evroligu - rekao je Čavlović, prenosi "Sportski Žurnal".

- Mi jesmo tada napravili ogroman uspeh osvajanjem ABA lige, ali mnogi zaboravljaju da smo otkazali igranje jer nismo bili u mogućnosti da Evroligi pošaljemo sve potrebne papire za prijavu (finansijski izveštaj, revizijski izveštaj, finansijski plan i ugovore sa sponzorima) jer smo tada bili na rubu stečaja i o tome smo obavestili Evroligu. U kakvom smo položaju bili, dokazuje situacija nakon samo nekoliko meseci, kada je pokrenut proces predstečajne nagodbe.

Tadašnjem direktoru hrvatskog tima je zasmetao istup Arapovića.

- Jako mi je zasmetalo pominjanje, dovođenje u bilo kakav kontekst i bacanje u svojevrsno blato Slavena Rimca, tadašnjeg trenera, jednog prepoštenog čoveka. Ovo je sve jedna "šuplja priča" i ne znam šta je cilj svega ovoga? Zato bih jako voleo da reaguje Evroliga, ako će uopšte reagovati na kafanske priče iz ovih naših krajeva - zaključio je Čavlović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading