SRPKINJE BRANE TITULU Košarkašice dobile rivale na Evropskom prvenstvu
EPA

Žreb za Evropsko prvenstvo za košarkašice održan je danas na brdu pored Kranja.

Srbija, aktuelni šampion Evrope, igraće u grupi D u Ljubljani, gde će za rivale imate selekcije Turske, SLovačkei Mađarske.

GRUPA A (Tel Aviv): Crna Gora, Letonija, Španija, Grčka. GRUPA B (Tel Aviv): Belgija, Italija, Češka, Izrael. GRUPA C (Ljubljana): Nemačka, Velika Britanija, Slovenija, Francuska. GRUPA D (Ljubljana): Turska, Slovačka, Mađarska, SRBIJA.

U ceremoniji žreba je učestvovala Sonja Vasić, kojoj je pripala čast da pokaže pehar namenjen šampionu Starog kontinenta.

ZA KOGA ĆE "GROBARI" NAVIJATI VEČERAS? Zvezda igra važan meč protiv Efesa, "večiti" rival pomno prati ovaj duel

Reprezentacija Srbije bila je u prvom šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo koje se od 15. do 25. juna 2023. održava u Sloveniji i Izraelu.

Poznato je da domaćini EP imaju pravo da izaberu po jednu partnersku reprezentaciju koja će se takmičiti u grupi u njihovoj zemlji, pa je Slovenija izabrala Srbiju, što znači da će naše najbolje košarkašice igrati u grupi u Ljubljani, ali nisu mogle da budu u istoj grupi sa Slovenkama. Izrael se odlučio za Češku, i to da igraju u istoj grupi.

Srbija će igrati u Ljubljani, u dvorani „Stožice“, gde će se igrati i eliminacione runde, kao i završnica prvenstva od četvrtfinala do finala.

Sistem takmičenja će biti isti kao i prethodnih godina. U grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasirane ekipe direktno će u četvrtfinale posle tri odigrana meča.

Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u grupama igraće jedan kvalifikacioni meč za mesto u četvrtfinalu.

Karte za utakmice ženskog EP u ljubljanskim „Stožicama“ biće puštene u prodaju 15. marta, tačno tri meseca pre početka šampionata.

Učesnici ženskog Evrobasketa su bili raspoređeni u četiri šešira.

PRVI ŠEŠIR

Španija

Francuska

Belgija

Srbija

DRUGI ŠEŠIR

Turska

Italija

Grčka

Slovenija

TREĆI ŠEŠIR

Velika Britanija

Crna Gora

Slovačka

Češka

ČETVRTI ŠEŠIR

Mađarska

Letonija

Nemačka

Izrael 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading