REVOLUCIJA U EVROPSKOJ KOŠARCI Dubai nudi Evroligi 150.000.000 evra, ekipa iz Emirate se priključuje takmičenju?
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

List navodi da je pred Evroligom "jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji takmičenja, koja traje 23 godine". Vlasnici licenci moraće da odluče da li odobravaju ulazak u posao sa Dubaijem, koji nudi 150 miliona evra za šest godina, ali i zauzvrat zahteva tim u takmičenju i organizaciju dva Fajnal fora Evrolige 2025. i 2029. godine.

Ovo je jedina tačka sednice Borda Evrolige, koji je sastavljen od 13 klubova vlasnika, navodi "Mundo deportivo".

Španski mediji podsećaju da kontakti između odgovornih za projekat Dubaija i Evrolige traju više od godinu dana, ali su se poslednjih meseci intenzivirali.

Delegacija najvišeg menadžmenta i predstavnika 13 klubova (Barselona, Real, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Makabi, Žalgiris, Armani, CSKA, Bajern i Asvel) posetila je Dubai u oktobru prošle godine kako bi saznali više o svom potencijalnom novom partneru.

Na čelu projekta u Dubaiju je vlasnik košarkaškog kluba Dubai Abdulah Al Nabodah, koji je jedan od najbogatijih ljudi u UAE, a u njegovo ime dobar deo pregovora vode Dejan Kamenjašević i Đorđe Đoković, brat najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, a inicijativa ima podršku šeika UAE.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading