KOLAPS CEDEVITA OLIMPIJE Pobedili Partizan, a sad izgubili od najgoreg tima u ABA ligi
Foto: Privatna arhiva/ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Košarkaši Cedevita Olimpije teško da su mogli da zamisle trenutak u kom gube od najgoreg tima lige nakon dugog niza pobeda u kojem je ona najzvučnija bila nad Partizanom sredinom decembra. Danas, ekipa Jurice Golemca ni izbliza ne deluje kao tim kadar da se potuče za najviši plasman u Regionalnom takmičenju. Ništa ni blizu toga.

Danas su Ljubljančani šokantno poraženi na terenu naslabijeg tima ABA lige MZT Skoplja rezultatom 79:74.

Bio je ovo novi udarac za Ljubljančane koji su sada već u vrlo lošem nizu pošto im je ovo bio treći uzastopni neuspeh u regionalnom takmičenju. Sve je krenulo sa porazom od Zvezde, usledio je šamar od Budućnosti kod kuće, a onda i ovaj još jedan prilično neprijatan poraz po tim koji gaji najviše ambicije. 

GDE JE JOKIĆ, TU JE FEŠTA Zbog Džokera košarkaši Denvera imitiraju srpski akcenat

Videlo se i po samoj utakmici da su gosti poljuljani, što je makedonski sastav umeo da iskoristi i da materijalizuje već u začetku druge deonice kada je bilo i maksimalnih 14 razlike. Skopski tim je tada bio na vrhuncu nadmoći protiv renomiranog rivala, imao igru u oba pravca, efikasnost, čvrstinu i energiju, i kao rezultat toga sigurno vođstvo 37:23.

U nastavku, očekivano, gosti su se konsolidovali i prilično brzo, na suvi kvalitet, istopili razliku, ali ni jedan jedini sekund danas nisu preuzeli vođstvo. Ono je konstatno bilo na strani MZT-a, od početka do kraja, pa je pobeda ekipa Dragana Nikolića potpuno zaslužena.

Za nju su najjači doprinos dali Keandre Kuk sa 16 poena, Vojdan Stojanovski sa 18 i Majkl Kefi sa 14 poena.

Na drugoj strani, Adams je bio najefikasniji sa 15 poena, Murić i Matković su dodali po 11, Alibegović 11, Ferel je dao za njega skromnih 10 - sve to na kraju bilo je nedovoljno da se izbegne još jedna gorka pilula. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading