LEGENDA ZVEZDE NAJAVLJUJE POVRATAK Saša Obradović za "Alo!" o poverenju, Vladi Jovanoviću, Partizanu i mestu selektora: Je*i ga, valjda me se sete jednog dana
M.Milenović

Čuveni reprezentativac bio je omiljen među "zvezdašima", a onda ispraćen uz zvižduke. Čitava situacija jako je bila komplikovana, a Obradović nam je objasnio šta se dešavalo, kako bi sve moglo da bude drugačije i da još uvek ima želju da se vrati u Beograd.

Pre svega u sličnoj situaciji kao i on nalazi se mladi stručnjak Vlada Jovanović koji je nešto slabije započeo novu sezonu na klupi Zvezde. Čak se pričalo i o smeni...

- Mislim da je to preuranjeno i ne bi trebalo da se dešava. Uvek sam na strani trenera i to bi trebalo tako da bude. Ako si dao poverenje nekome, trebalo bi da ga ispoštuješ ukoliko ti to prilike dozvoljavaju. Ja cenim Jovanovića, ima ideju i ekipu koju nije imao do sada kroz Vildozu i Nedovića koji su mu glavni kreatori. Verovatno će igra sada da im bude drugačija i nadam se da protiv nas neće da budu oni pravi.

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

 

Kako biste uporedili Zvezdu i Partizan?

- Upoređivajući s Partizanom, jer svi se time bave ko će da bude bolji – mislim da su podjednakog kvaliteta. Verujem da i jedni i drugi imaju dovoljno oružja da ugroze bilo kog protivnika, pogotovo u Beogradu. A na strani, zavisiće od kreatora.

Da li je preambiciozno da Crvena zvezda i Partizan pucaju na TOP 8 ove sezone?

- Ne treba o tome da se priča previše. Nema potrebe da se stavlja ta vrsta pritiska na igrače i stručni štab. Jedna ekipa kao Olimpijakos je čekala nekoliko godina za tako nešto, uz mnogo veća ulaganja. Mislim da je normalno da postoji ideja, ali trebalo bi da bude strpljenje. Potrebna ti je i sreća da pogodiš sa strancem u momentu kada je market vrlo tanak čak i toku leta. Moram sada da priznam da mi je iznanađujuće što je Vildoza tu. Svojim igračkim kvalitetom, reputacijom i tako dalje, pa na kraju i platom... Ne treba sad žuriti s nekim ogromnim ciljevima jer to može biti kontraproduktivno.

Kakvi su ciljevi vaše ekipe ove sezone?

- Nema kod nas malih ciljeva. S obzirom na sve, niko ni ne očekuje da se ne ponovi ono od prošle godine. Priča se i o fajnal-foru, ali ja bih pričekao jer je to u martu/aprilu... Prerano je za bilo kakve priče, ali to je neki minimum koji bismo trebali da ostvarimo.

OVO SU NAJPLAĆENIJI IGRAČI EVROPE Jedan Srbin je treći, nema igrača Zvezde i Partizana

Da li ostaje žal što niste vodili ekipu Zvezde pred navijačima i da li biste se nekada vratili?

- To ne zavisi od mene. Želja je nesporna. Neke stvari ne mogu tek tako da se izbrišu gumicom. Ja sam Zvezdino dete, tamo sam ponikao, gradio sam karijeru. Želja je tada bila velika da dođem. Veliki deo ’baj aut’ da bi došao u Zvezdu. To nisu male pare uopšte. Mnoge stvari se nisu poklopile. Ima tu stvari o kojima može da se priča i da neke stvari ostanu između nas...

Da su navijači bili na tribinama tokom te sezone, da li bi bilo nešto drugačije?

- To je hipotetičko pitanje, nikad ne znaš. Imajući sad Džordana Lojda u odnosu na taj period, koji je bio turbulentan. Znam stvari koje bih radio drugačije. Možda sam previše verovao ljudima okolo i onda su se dešavale stvari koje nisam mogao da ostvarim. Nažalost, naravno. Mislim da bi bilo drugačije, ali da li bi bilo do maksimuma, ne mogu da odgovorim, vrlo je hipotetički, ali da mislim da je trebalo da mi se veruje – mislim.

EMOCIJE? NJIH MORAM STAVITI PO STRANI Saša Obradović za "Alo!" pred duel sa bivšim klubom: Kog "saborca" bi voleo da vidi i šta očekuje od fudbalera

Jovanović je u sličnoj situaciji?

- Svi smo u takvoj situaciji. Samo smo treneri od nedelje do nedelje. Strpljenja je sve manje. Dobro je, već 18 godina budem i ne budem i većinom sam zadržavao svoje poslove.

Kakvu reakciju očekuje od reprezentacije u kvalifikacijama za Može li Srbija sa Pešićem do Mundobasketa?

- Važno je da se sazna ko će da igra. Najosnovnije je svih ovih godina je bilo da nisi znao sa kojom ekipom igraš. Videli smo da će biti ekipa koja ne bi trebalo da se bruka (Zvezda i Partizan puštaju svoje igrače prim. aut). Očekujem i od Pešića i od svih da će cilj biti ostvaren.

Fajnal-for van Evrope, Dubai...?

- To su spekulacije, ne verujem da će brzo da se desi. Mom drugu (Dejan Bodiroga prim. aut) želim sve najbolje i mislim da je sposoban da ostvari velike ciljeve. Da li sebe vidite kao selektora jednog dana? - To je čast, je*i ga i velika obaveza. Dao Bog jednog dana. Valjda će da me se seti neko (smeh).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading