POBEDA FENERA Turska ekipa sjajna u Minhenu, Baskoniji pripao španski okršaj
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Od starta meča Fenerbahče je kontrolisao dešavanja na parketu dvorane “Audi dom”. Dvojke Kalatesa i Vilbekina, te trojka Hajsa, sjajno je turski tim otvorio utakmicu (7:0). Nedugo zatim, izabranici Dimitrisa Itudisa posle pet vezanih poena Pjera imali su i prvu dvocifrenu prednost (17:6). 

Ipak, u poslednja dva minuta Bavarci su gotovo istopili prednost Fenerbahčea, zaključno sa trojkom Voledan prišli su na samo dva poena minusa (21:19). I start drugog kvartala bio je sličan prvom, Turci su vezali šest poena i ponovo su se “odlepili” (27:19). 

Razlika je rasla sve do “plus 13”, posle trojke Gudurića (36:23), u 15. minutu. Bajern je ponovo u finišu spustio razliku, zaključno sa trojkom Hantera uz zvuk sirene za odlazak na odmor (40:34). U čotavoj trećoj četvrtini Fenerbahče je uglavnom držao prednost, koja je posle poena Pjera ponovo bila dvocifrena, a kad je na dever minuta pre kraja u kontri lako “položio” Gudurić razlika je bila gotovo nedostižna (63:46). 

Ispostavilo se da je tada utakmica i definitivno prelomljena, Bajern više nije imao snage za povratak protiv izuzetno raspoloženog i očigledno vrlo spremnog rivala, koji je na startu Evrolige ostvario vrlo važan brejk. 

POČELA EVROLIGA Musa i Ljulj rastužili Radonjića, drama pripala Makabiju

U pobedničkom timu odlični su bili Žekiri sa 15 poena i šest skokova, Kalates sa 12, Hajs sa 11, kao i Marko Gudurić sa šest poena, jednim skokom i četiri asistencije. Na drugoj strani, prednjačio je Hanter sa 18 poena, dok su Ognjen Jaramaz i Vladimir Lučić ubacili tek po dva poena. 

U Valensiji je viđen okršaj dva španska tima, u kojem je Baskonija iznenadila domaćina – 81:71 (19:21, 20.12, 20:23, 22:15). U pobedničkom timu su blistali momci sa Baltika, Estonac Kotsar ubacio je 21 poen, uz devet skokova, Litvanac Giedraitis imao je učinak od 16 poena i sedam skokova, dok je Vanja Marinković ubacio pet poena.  

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading