U ITALIJI SAM KLOVN, A U SRBIJI BIH BIO BOG Poceko ponovo napravio šou, pa otkrio šta je rekao srpskim igračima posle utakmice
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Košarkaši Italije ponovo su bili kobni po Srbiju, pošto su slavili u osmini finala Evrobasketa, a selektor "azura" Đanmarko Poceko je napravio pravi šou posle meča kada se bacao u zagrljaj Janisu Adetokumbu i tešio srpske igrače. 

- Kao što sam uvek pričao obožavam svoje igrače i bilo je sjajno provoditi vreme sa njima posle velike pobede nad Srbijom. Emocije su bile toliko velike da smo probali da se malo opustimo, ali to nije bilo lako uraditi jer moramo da se spremimo za naredni težak meč. Uživali smo, jedno veče smo proslavili i moji igrači su bili jako profesionalni i odmah su počeli da treniraju za naredni meč - rekao je Poceko.

Razlika između grupne faze i eliminacionih mečeva je evidentna i to je ponovio i selektor "azura". 

U ITALIJI SAM KLOVN, A U SRBIJI BIH BIO BOG Poceko ponovo napravio šou, pa otkrio šta je rekao srpskim igračima posle utakmice

AP Photo/Michael Sohn

 

 

- Moje mišljenje je da Srbija igra jako dobro i utakmica je bila jako fizički zahtevna. Naravno da su grupne utakmice bile jako kompetitivne, ali ne fizički jake. A najveća razlika kod najboljih timova je upravo na fizičkom planu i sutra očekujem još teži meč na taj način.

Kada je čuo da su tu srpski novinari, progovorio je naš jezik!

- Dobar dan, kako ste vi? Samo ovo znam o srpskom, ja ne znam da pričam srpski, razumem malo - rekao je Poceko. 

Pričao je sa svakim igračem Srbije nakon što je pobedio naš tim, a otkrio nam je i šta im je rekao, a i zašto im je prišao posle utakmice. 

- Da, naravno, sa svakim sam pričao! Izgubili smo u Hamburgu od Srbije, bio sam mnogo ljut, a tada su Srbi bili jako mnogo fini prema meni. Ali ako izgubite ili pobedite, morate da pokažete poštovanje. Znam srpske igrače, znam da jako vole košarku i znam da su bili jako frustrirani i hteo sam da ih ispoštujem. Znam i Predraga Danilovića koji je najbolja osoba koju poznajem u životu, zagrlio sam ga na kraju i to je bio zagrljaj dva prijatelja. Ovo je košarka, možete da pobesnite, da vrištite na sudiju, a na kraju morate da pružite ruku rivalu. To je razlika između života i sporta, kada je sve gotovo morate da pokažete poštovanje. Pogledajte boks ili MMA, oni se tuku, a na kraju se zagrle. Možete da budete veliki rivali, ali na kraju morate da se pozdravite - objasnio je on. 

U ITALIJI SAM KLOVN, A U SRBIJI BIH BIO BOG Poceko ponovo napravio šou, pa otkrio šta je rekao srpskim igračima posle utakmice

EPA-EFE/FILIP SINGER

 

 

Govorio je i o razlici između sadašnje generacije košarkaša i vremena kada je on igrao košarku i istakao da su sada spoertisti mnogo disciplinovaniji i fizički spremniji, ali mentalno lakše "padaju". 

- Ova generacija je totalno drugačija od moje, mi smo bili profesionalci na drugi način. Kada sam igrao Maradona je bio najbolji igrač, bio je sjajan igrač, ali je imao čudan život. Sada je najbolji igrač Kristijano Ronaldo koji je manijakalan, stalno je u fudbalu. Sada nema debelih košarkaša na terenu, a kada sam ja igrao bilo ih je mnogo. Ovo je pozitivna strana novog života, ali sada igrači mnogo pate ako stvari ne idu kako treba, više nego kada smo mi igrali. Kada smo krenuli na pripreme igrači su bili toliko fokusirani da igraju dobro, a onda sam u jednom momentu pomislio ako ne budemo igrali dobro biće STRAŠNO (rekao je strašno na srpskom), užas. Igrali smo protiv Ukrajine i gubili smo, a onda smo počeli da igramo sa drugačijim samopouzdanjem i sjajno smo reagovali protiv Hrvatske i sada igramo sa ogromnim samopouzdanjem jer znaju da ćemo igrati sjajnu košarku, našu košarku. Probaćemo da ponovimo dobar meč. 

Dobio je pitanje i kako je pratio meč sa Srbijom kada je zbog dve tehničke morao da napusti teren i ode u svlačionicu. 

U ITALIJI SAM KLOVN, A U SRBIJI BIH BIO BOG Poceko ponovo napravio šou, pa otkrio šta je rekao srpskim igračima posle utakmice

Foto: Twitter/printscreen

 

 

- Čudna priča... Bio sam u svlačionici i doktor je spremao piće za igrače, kako bi se oporavili... Imam dobrog prijatelja iz Valensije i on radi u Albi, sada je volonter FIBA. Bio je sa mnom, bilo je čudno, gledao sam sa prijateljem meč na TV-u, samo, još da sam podigao noge i popio pivo... A kada sam video moje momke posle meča video sam da su toliko umorni da ne mogu ni da slave - otkrio je on. 

Srpski novinari su ga pitali da li je video naslovnu stranu "Gazete" na kojoj jedva da se "ugurala" pobeda protiv Srbije, a on je imao urenebesan odgovor.

- Da li mogu da te stavim za direktora Gazeto delo Sporta? Ali kod nas svi vole fudbal, ali mi radimo da pokažemo našoj državi da moraju da nas prate jer će se zabaviti da nas prate. U Srbiji je drugačije, košarkaši su kao bogovi, u Italiji sam ja klovn - odgovorio je Poceko.

Italija se u sredu u četvrtfinalu sastaje sa Francuskom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading