HAOS U HRVATSKOJ Posle bruke na Evrobasketu došlo do velike promene
EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nije opravdala očekivanja na ovogodišnjem Eurobasketu a za to je prvi preuzeo odgovornost Stojko Vranković, dan nakon eliminacije, javnosti se obratio saopštenjem.

- Posle utakmice sa Finskom, poslednje za Hrvatsku na Eurobasketu, odlučio sam da podnesem ostavku na mesto predsednika Saveza i tako preuzimam odgovornost ispred HKS-a. Žao mi je zbog navijača koji su pružili bezrezervnu podršku reprezentaciji, ali u ovom trenutku ne nalazim rešenje koje bi unapredilo nastalu situaciju. Hvala igračima koji su se odazvali i trudu koji su uložili, kao i stručnom štabu i svima u timu. Hvala svim zaposlenima koji su mi pružali podršku u poslednjih šest godina - napisao je Vranković u saopštenju.

U osmini finala Finci su zahvaljujući 43 poena Laurija Markanena poslali "kockaste" kući. A, posle svega što se dogodilo u Berlinu doskošranji prvi čovek saveza odlučio je da ode. Pojasnio je svoje razloge, a i selektor Damir Mulaomerović najavio je da će krenuti istim putem.

KRAJ ZA "VATRENE" NA EUROBASKETU Markanen razbio Hrvate i poslao ih kući, Finci u četvrtfinalu

Za sada nema novih informacija o tome ko bi mogao da dođe na njegovo mesto, mada je i pred početak šampionata bilo potresa. Tada je Dino Rađa smenjen sa funkcije zato što nije želeo da dozvoli da stranac bude deo reprezentacije.

Čim je razrešen funkcije angažovan je Džejlen Smit koji je u jednoj izjavi otkrio da "Nije znao gde se Hrvatska nalazi".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading