KATASTROFA! Grbović za Alo! o eliminaciji košarkaša, nokautu u ringu, Jokiću, španskoj seriji, Teodosiću i Pešiću...
AP Michael Sohn

 

Proslavljeni košarkaš, danas direktor Beogradske arene, Goran Grbović kaže za Alo! da nije spavao cele noći posle poraza od Italije.

ATA Images

 

- Vraćao sam snimak utakmice, da vidim gde su greške. Imali smo pogrešnu postavku igre. I u napadu, iako smo dominirali u nekoliko perioda, mada više zbog njihovih grešaka, i u odbrani. Imali smo pogrešan odgovor na njihovo pitanje - kako da igramo protiv ekipe s tri niska igrača, bez centra. Mnogo lakih poena smo primili. A u trećoj četvrtini smo imali jedan faul na dva-tri minuta pre kraja, pa gde je tu agresivnost? Upali smo u njihov ritam, tako su nas stizali, a onda se pojavila naša sporija petorka koja nije uradila ništa u odbrani, a brzo je šutirala  - kaže Grbović za Alo!

AP Michael Sohn

 

- Kao u boksu, nije poražen onaj koji je udaren i pao u ringu, nego onaj koji nije ustao. Mi nismo ustali. Odbrojavali su nam od kraja treće četvrtine do kraja meča. Nismo imali rešenja da odgovorimo Italijanima, koji su igrali s onoliko hrabrosti i srca. Doduše, ona njihova španska serija s Pocekom, plakanjem, malo mi je to smešno, to se ne radi, ali...

EPA FILIP SINGER

 

Italijani su, kaže, imali jako dobar dan, a mi se nismo trudili da imamo bolji.

- Kažem, ovakva utakmica se igra srcem. Neki put u sportu se dobija kad se pokažu muški atributi. Ovakva utakmica se igra za pare, u ovom slučaju trofej, i nemate koga šta koga da štedite. Ako vodimo 14 razlike, nema potrebe da se menjaju igrači koji su tu razliku ostvarili, nego idete još jače. U suprotnom, idete kući, kao što smo i otišli. Tvrdim da smo bolji od Italijana minimum 10 razlike i to kad su oni najbolji, a mi solidni. Zato sam ekstremno razočaran, teško mi je pao ovaj poraz. Pred onoliko naših ljudi, koji su došli iz Srbije i koji žive tamo, pred onolikom njihovom energijom, morali su da daju 200 odsto. Jer nema sledeće utakmice ako izgube. Ovo je katastrofa za našu košarku!

Alo!/Marko Metlaš

 

Na pomen Teodosića, Grbović kaže:

- Plej vozi taj autobus, on dodaje gas, smanjuje, menja brzine. Micić je unikatni igrač, kao i Jokić, ali nije originalni plej. Više je dvojka i puno se trošio na pleju. Pešić je morao da previdi ovakve situacije. Jaramaz ne može da bude plej. Sad će sve doći u pitanje, pa i da li je Teo trebalo da ide na EP. Sigurno bi bilo drugačije da je on bio. Mada i on zna da istalambasa, s njim imamo iskustvo, on ne bi dozvolio da proklizamo na +14. Jako gorak ukus u ustima. Jokiću nema šta da se zameri, ko to radi, taj je budala, neznalica. Momak je dao apsolutni maksimum, po svemu je bio najbolji, a nije mu bilo lako da se prilagodi na evropsku košarku u kojoj je timska odbrana bolja nego u NBA.

Komentari (0)

Loading