RUSI ODUŠEVLJENI DOLASKOM SRBA Predsednik VTB lige u superlativu o srpskim klubovima
ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana i Mege uzeli su učešće na ovogodišnjem izdanju VTB Superkupa. Pored srpskih klubova na turniru će igrati još CSKA, Uniks, Zenit i Lokomotiv Kubanj. Zadovoljan dolaskom naših timova je i predsednik lige, Sergej Kuščenko.

- Prve razgovore o učešću srpskih klubova na Superkupu imali smo još tokom Fajnal Fora Evrolige u Beogradu. Dugo smo razgovarali i nakon što smo dobili preliminarnu dozvolu da nastavimo pregovore održali smo sastanke sa nekim klubovima.

Ruski i srpski košarkaški klubovi imaju duge veze, poštujemo srpsku košarku, istorijski jednu od najjačih u Evropi, kao činjenicu da je u VTB ligi radio veliki broj srpskih poznatih trenera i košarkaša. Sve je to omogućilo da dođemo do dogovora sa Partizanom i Megom o njihovom učešću na Superkupu. Izuzetno smo zahvalni ljudima koji vode ova dva kluba na želji da dođu i pomoći oko organizacije.

Učešće srpskih timova je od velike važnosti za internacionalni karakter lige koji podržavamo.

Mnogo je klubova koji na primer u ovo vreme održavaju trening kampove recimo u Turskoj, igraju sa najboljim evroligaškim timovima poput Anadolu Efesa. Naša komunikacija sa drugim zemljama po pitanju sporta se nastavlja. Superkup je logičan korak u ovoj međunarodnoj priči - rekao je Kuščenko.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading