GUDURIĆ SVESTAN VAŽNOSTI POBEDE Možda nije loše da osetimo pritisak uoči EP
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Srbija je večeras u Istanbulu pobedila Tursku 79:72 u meču drugog kola grupe I druge faze kvalifikacija za Mundobasket. Gudurić je na ovom meču postigao 14 poena.

-Bitna pobeda, opet smo pokazali karakter. Malo smo lošije otvorili drugo poluvreme. Ali, možda i nije loše da osetimo taj pritisak pred Evropsko prvenstvo i da nastavimo da gradimo naš karakter. Čestitam saigračima na pobedi, idemo dalje - rekao je Gudurić posle meča.

Grčka je u Atini pobedila Belgiju 85:68, dok je u Letonija u gostima bila bolja od Velike Britanije 87:80.

POSLE GRČKE, PALI I TURCI Srbija u drami na krilima Jokića utišala "Sinan Erdem" Arenu i napravila još jedan krupan korak ka Mundobasketu


Letonija je prva na tabeli sa 11 bodova, dok je Grčka druga sa 10. Srbija i Belgija imaju po devet, dok je Turska pretposlednja sa osam bodova. Velika Britanija je poslednja sa sedam bodova.

Do kraja kvalifikacija za Mundobasket svaka reprezentacija će odigrati još po četiri utakmice. Plasman na SP 2023. izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Srbija se posle meča vraća za Beograd gde će nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo, koje počinje prvog septembra. Naša selekcija će na EP igrati u grupi D sa Holandijom, Finskom, Poljskom, Češkom i Izraelom. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading