DANILOVIĆ PROGOVORIO O RATU KOJI POTRESA KOŠARKU! Posebno se zahvalio košarkašima Partizana
Foto: ALO/Marko Metlaš

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović osvrnuo se na godinu za nama u kojoj naša selekcija nije uspela da se kvalifikuje na Olimpijske igre.

Ceh je platio Igor Kokoškov, a "orlove" je preuzeo Svetislav Pešić.

- Glupo je pričati o njemu i onome što je napravio kao trener. Uprkos godinama, vrlo je živahan, trezven. Nije mu nimalo lako sa ovim 'prozorima', jer praktično nema vremena da bilo šta spremi sa igračima koji dolaze. Tim igračima posebno hvala jer ni njima nije lako. Veći broj njih će dobiti šansu da konkuriše za prvi tim, ali moraće da se izbore za mesto u jakoj konkurenciji onih koji nisu sada tu - rekao je Danilović za "Mozzart Sport".

PRETILI MU SMRĆU, POLICIJA GA ČUVALA! Ispovest košarkaša koji je igrao za Partizan, pa prešao u Zvezdu!

Osvrnuo se i na rat između FIBE i Evrolige koji direktno utiče na dešavanja u košarci.

Posebno se zahvalio igračima Partizana koji su igrali u poslednjem prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

HAOS U AMERICI! I Bogdanović u izolaciji!

- Svaki plasman na veliko takmičenje sada zavisi od tih kvalifikacija. U teoriji su kvalifikacije dobro zamišljene. Neću da računam NBA igrače jer nije realno da oni nastupaju, ali kada bi tu bili momci iz Evrolige i Evrokupa onda bi kvalifikacije zaista dobile na težini. Iskreno se nadam, ima nagoveštaja u razgovoru sa Andreasom (Zaglisom, generalni sekretar FIBA), da će to da bude prva stvar koju Fiba i Evroliga treba da reše. Sada je pitanje, pošto je u pitanju veliki sistem, šta je ostalo iza Đordija Bertomeua, kakvi su ugovori potpisani. Znam da se radi aktivno na tome da zaigraju najbolji igrači iz Evrope igraju za reprezentacije. Da više ne bude barijera. Sve što uspevamo, sada završimo na ličnim odnosima, mojim i Karijevim sa ljudima iz klubova... Partizan nam izlazi u susret maksimalno, što je za svaku pohvalnu. Sigurno bi isto učinila i Zvezda da nije igrala utakmicu. Nadam se da će se naći kompromis u 2022. godini - zaključio je Danilović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading