DA SUZE KRENU NA OČI Specijalan video o Dudi (VIDEO)
EPA

Moskovski CSKA posebnim video se oprostio se od legendarnog košarkaškog stručnjaka Dušana Ivkovića, koji je preminuo juče u Beogradu u 78. godini.

Duda je armijski klub trenirao od 2002. do 2005.

- Otišao je jedan od najboljih trenera u istoriji svetske košarke. On je bio prvi strani trener u istoriji CSKA. Duda je bio taj koji je uveo nove standarde u klub, modernu organizaciju koja je CSKA svrstala među najbolje klubove u Evropi. I po odlasku iz Moskve Ivković je nastavio da prati crveno-plave, sa kojima je osvojio tri titule prvaka Rusije i Kup ove zemlje - napisali su Moskovljani.

Trener Moskovljana Dimitris Itudis dodaje:

- Teško je naći prave reči. Duda je imao divnu suprugu Nenu i sinove Petra i Pavla, a ja sam se osećao kao njegov sportski sin. Bila je velika čast i privilegija poznavati takvog trenera i osobu i uvek ću pamtiti savete koje sam dobio od njega. Prijateljstvo sa njim je bilo neprocenjivo, kao i podrška i poverenje koje sam dobijao od Dude. Ovoga leta sam bio sa njegovim sinom Pavlom na Halkidikiju i planirali smo da se okupimo u Beogradu ili Moskvi. Moje iskreno saučešće porodici Ivković i svima koji su poznavali Dudu.

Predsednik Andrej Vatutin ističe:

- Neverovatno tužna vest za ceo košarkaški svet. U našim sećanjima ostaće kao istinska legenda. Za sve nas bio je mentor, čovek koji je znao apsolutno sve o košarci i životu. Bio je kolega, učitelj, prijatelj. Nemoguće je zanemariti njegov doprinos kreiranju modernog CSKA. Saučešće porodici, prijateljima, svima koji su voleli i cenili ovog sjajnog čoveka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading