NJEGOVE REČI SU UVEK IMALE TEŽINU Evo šta je u poslednjem intervjuu pred smrt Duda pričao o reprezentaciji, Jokiću i Željku Obradoviću
ATA Images

Jedan od poslednjih intervjua pred smrt Dušan Duda Ivković je dao za Novosti. Prenosimo deo razgovora koji je sa preminulim Dudom obavio kolega Vladimir Preradović.

Kolika je odgovornost selektora za neuspeh u olimpijskim kvalifikacijama?

- Trener svakako nosi svoj deo odgovornosti. Mislim da smo svi bili za to da je Igor Kokoškov dobro rešenje za poziciju selektora. Razgovarao sam sa njim kada se pojavila informacija da ga Sakramento ne pušta, možda sam i uticao da prelomi i prihvati poziv KSS. Njegovim povratkom u NBA situacija postaje malo konfuzna, nemam informaciju da li je kao pomoćni trener Dalasa obezbedio da može da vodi reprezentaciju. To bi trebalo njega da pitate.

Kako gledate na odluku Nikole Jokića da ne igra za reprezentaciju tokom olimpijskog leta?

- Teško je komentarisati njegov otkaz, sada možda još teže kada su se trojica igrača posle NBA finala priključila američkoj reprezentaciji. Zbog toga bi, pre nego što se objavi spisak, trebalo da se obezbedi učešće igrača koji će se naći na tom spisku. Kod Jokića je dosta komplikovana situacija, svašta mu se događa u ovom periodu života. Iz iskustva znam da su igrači pod uticajem klubova i trenera, koji im savetuju da se odmore. Moje mišljenje je da se reprezentacija ne odbija, ali isto tako mislim da selektor mora da obezbedi učešće svih igrača koje stavlja na spisak.

Da li ste iznenađeni odlukom Željka Obradovića da se vrati na klupu Partizana?

- Razgovarali smo o tome i pre nego što je doneo tu odluku, mi smo kumovi i veoma smo bliski. Rekao sam mu da je to veliki rizik, ali i da je jako dobro za našu košarku. Preovladala je Željkova velika i prevelika ljubav prema Partizanu.

Mnogi smatraju da tim potezom može više da izgubi nego da dobije.

- Ne verujem da može nešto da izgubi. Šta bi mogao da izgubi? Iza Željka stoji jedan ogroman rad, fantastični rezultati, tako da nema šta da izgubi. Verujem u njegov rad, može samo da pomogne i Partizanu i našoj košarci. Željko smatra da Beograd poseduje dovoljno kapaciteta da ima dva kluba u Evroligi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading