VODILI SU VEĆI DEO MEČA Poraz "orlića" u polufinalu Svetskog prvenstva
FIBA

Mlada reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva koje se održava u Letoniji 75:69 (13:23, 20:16, 20:18, 22:12). Francuzi su pobedili "orliće" i igraće u nedelju uveče protiv SAD u finalu. Srbija će posle poraza od "petlića" u nedelju protiv Kanade igrati za bronzanu medalju.

Fenomenalno su naši momci otvorili utakmicu, odigrali su odlično prvo poluvreme, a u jednom trenutku sredinom druge deonice imali su i ogromnih plus 14.

Izabranici Nenada Lukića su međutim počeli da padaju u ofanzivi, ali još gore, u defanzivi, Francuzi su počeli da dominiraju u skoku u napadu i to je počelo da daje rezultate. Prednost "orlića" se topila, da bi "petlići" potpuno preokrenuli početkom četvrte deonice, a na tri minuta do kraja utakmice imali su plus pet. Jović je na ulsku u poslednja dva minuta polaganjem smanjio na minus tri, ali je Armel Traore trojkom praktično rešio pitanje pobednika.

Šikambu je sa 19 poena bio najefikasniji igrač utakmice, Klemon-Friš je imao 14 poena, Balu 13, a Udrago 11. U timu Srbije, po 15 poena Stefanovića i Jovića, a po 10 su imali Škobalj i Petrović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
nenad1978

10.07.2021 22:17

Bravo momci,igrali ste protiv 10 crnaca i dva belca,neznam jel to Francuska ili neka africka zemlja,oni su igrali tipicnu americku igru,trci i pucaj,bez lepote u igri,a vama zelim sve najbolje u borbi za trece mesto,samo me cudi sto nas najbolji kosarkas nije igrao ni minut.