AMERI SVE JAČI Durent ide u Tokio
EPA/Jason Szenes

I pre otkaza Nikole Jokića znalo se da su Amerikanci glavni favoriti za osvajanje zlata u Tokiju. A imajući u vidu da su iz dana u dan sve jači, gotovo da nema sumnje da će odbraniti zlazo osvoje pre pet godina u Rio de Žaneiru. najnovija zvezda u nizu koja je potvrdila da će na Olimpijske igre je Kevin Durent. 

Superstar, koji ima dva šampionska prstena sa Golden Stejtom, završio je sezonu pre tri dana kada su njegovi Brukin Netsi u majstorici, posle produžetaka, izgubili od Milvokija. I pored razočaravajućeg kraja šampionata, Durent je odlučio da se stavi na raspolaganju selektoru Gregu Popoviču.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države su pre pet godina u finalu OI pobedile Srbiju 94:91 u finalu Olimpijskih igara, a Bogdan Bogdanović je promašio šut za produžetak. I tada je u Rio de Žaneiru za Amere igrao Kevin Durent. Njemu će ovo biti treće učešće na Olimpijskim igrama. U Londonu 2012. godine je ubacivao u proseku 19,4 poena po utakmici, a u Riju nešto više – 19,5. On je pogađao 54,6 odsto u šutu za tri poena na prethodna dva olimpijska turnira.

Zvezde Los Anđeles Lejkersa, Lebron Džejms i Entoni Dejvis, ranije su najavile da neće igrati za SAD u Tokiju, ali su učešće na Olimpijskim igrama potvrdili su Dejmijan Lilard, Devin Buker, Bredli Bil, Džejson Tejtum i Drejmond Grin. Takođe, šestorici asova mogao bi da se priključi i jedan od najboljih šutera današnjice Stef Kari. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading